slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ:ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 4ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ – ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου συνεδρίασε την Παρασκευή, 22 τρέχοντος και ασχολήθηκε πρωτίστως με το ασφαλιστικό σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 οι θεσμοθετημένοι φορείς της χώρας ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ & ΣΕΤΕ προχωρούν σε 24ωρη απεργία με κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην εφαρμογή του προτεινόμενου ασφαλιστικού σχεδίου της Κυβέρνησης.
Στα πλαίσια αυτής της κινητοποίησης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου , με γνώμονα ότι το ασφαλιστικό αποτελεί κορυφαίο εθνικό θέμα για εμάς τους εμπόρους, τις οικογένειές μας και το μέλλον των επιχειρήσεών μας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την 4η Φεβρουαρίου 2016.
Μέσα από τη συμμετοχή μας στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την 4η Φεβρουαρίου 2016, κάτι που δεν συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε ως μέσο διαμαρτυρίας, εκφράζουμε την αγωνία μας για τους πληττόμενους ασφαλισμένους συναδέλφους μας στον ΟΑΕΕ.
Πρέπει η Κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό οικονομική επίθεση και στα όρια του οριστικού λουκέτου, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος κάθε φορά που λέει «δόξα τω Θεώ, επιβίωσα και πάλι» στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέες εκπλήξεις και προβλήματα «λερναίας Ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του ανοικτό.
Τέλος, εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας στα αιτήματα και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών μας, ενώ παράλληλα τους καλούμε να συμπορευτούν μαζί μας στις 4 Φεβρουαρίου.
Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως και οι αγώνες μας, καθώς οι κλάδοι των εμπόρων και των αγροτών είναι αλληλένδετοι .
Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου θα σας κρατήσει ενήμερους για τον γενικότερο σχεδιασμό του κλεισίματος των καταστημάτων και της πραγματοποίησης του πανεμπορικού συλλαλητηρίου, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

                                                   Με συναδελφικούς χαιρετισμού

                            Ο Πρόεδρος ​                                                      Ο Γ.Γραμματέας

                     Ευάγγελος Στρατούρης                                              Στυλιανός Κορρές



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εμπορικό μονόπρακτο…. της πλάκας. Ελάτε ανοίξαμε… σε λίγο θα κλείσουμε… αλλά το θεατρικό έχουμε υποχρέωση να το ανεβάσουμε. Όχι τους εμπόρους των εθνών, αλλά τους εμπόρους της Νάξου. Καλά καταλάβατε. Είμαστε μείς που πρώτα κάναμε έρευνα αγοράς, είδαμε τι χρειάζεται ο τόπος μας, η τοπική αγορά κι ενεργοποιηθήκαμε. Με χρηματοοικονομικούς όρους. Όχι αστειότητες. Νοικιάσαμε το λοιπόν ένα μαγαζί στη Νάξο, από άλλο έμπορα, λίγο πιο ακριβά απ’ τους παλιότερους που «πουλούσανε» το ίδιο προϊόν, περάσαμε απ την εφορία κάναμε έναρξη, πήραμε μια καλή ταμειακή, περάσαμε απ την περιφέρεια (παλιά Νομαρχία) καταθέσαμε τ’ απαραίτητα, στο δήμο, στην πυροσβεστική, την αστυνομία και τους άλλους τέλος πάντων, υποθέσαμε πως είναι ώρα ν’ αγοράσουμε και το εμπόρευμα χωρίς πολλά ψαξίματα και… γενήκαμε εμπόροι. Αγοράζεις, πουλάς και όλο και κάτι σου μένει. Καλή εξίσωση. Πολλοί κρατήσαμε τα χωράφια μας, για τη στραβή ρε αδελφέ, άλλοι τη θέση μας στις δημόσιες υπηρεσίες και κάτι ενοικιαζόμενα rooms του γέρου. Αφοσιωμένοι στο υγιές εμπόριο, οι περισσότεροι, τσακωθήκαμε πάνω απ την ταμειακή μηχανή που μας τρόμαζε και πότε-πότε τη χτυπούσαμε για να μη σκουριάσει. Το καλοκαίρι που η δουλειά ανέβαινε, εμείς κατεβάζαμε απ’ το χωριό κάνα γνωστό ή κάνα δόλιο αλλοδαπό και τρέχαμε να τον ασφαλίσουμε για τις υπηρεσίες του. Το ΙΚΑ είχε τρελαθεί, το ίδιο η εφορία κι ο Δήμος που μας έλεγε… όπα!!! μην πληρώνετε άλλα δημοτικά τέλη γιατί οι υπάλληλοι που αξιοκρατικά έχω προσλάβει, εξαντληθήκανε και δεν θα μας ξαναψηφίσουν.
Εμείς στο χρηματιστήριο;.. ούτε απ’ όξω. Για άλλους αυτά. Εμείς θρησκεία και οικογένεια. Όποιος μάλιστα απ την οικογένεια πέρναγε απ’ το μαγαζί κι είχε τίποτα ψώνια να κάνει, άνοιγε ελεύθερα το συρτάρι… κάτω απ’ την ταμειακή και βούταγε τα αναγκαία. Ισολογισμοί και τρίχες κατσαρές είναι για τους μεγάλους. Το που βρισκόμαστε οικονομικά το καθόριζε η καθημερινότητά μας. Κάτι χαρτοπαίγνια σε κάτι πατάρια της παραλίας το χειμώνα, ήταν για προστασία μερικών «ασθενών εμπόρων» απ’ το αλτσχάϊμερ. Πνευματική άσκηση… κάτι σαν Sudoku. Μονοπώλιο το είχαμε, γύρω-γύρω θάλασσα και στη μέση ο «τίμιος» έμπορας. Που θα πάει ο άλλος για παράδειγμα να πάρει μια πένσα. Στην Αθήνα; Ρίχτου στην κεφάλα του άτιμου. Που θέλει λέει να κάνει και το μάστορη. Τρία ευρώπουλα η μερίδα οι πατάτες; Μπααα σε άλλη χώρα ή στη Νάξο της Σικελίας. Εκεί που είναι και οι γνήσιοι μαφιόζοι.
Α και που είστε;… μην ακούτε κάτι παράφρονες που λένε πως ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος που έχουμε, είναι το βήμα κάποιων, για να μπάσουν απ’ το παράθυρο την κομματοκρατία. Βλακείες. Εμείς πιστεύουμε (και πρέπει ως εκ τούτου να μας πιστεύουνε) στην πολιτική. Άλλο πολιτική, άλλο κομματισμός, άλλο ίδιον συμφέρον. Συμφέρον είπα; Έχουμε και δελτία τιμών για συγκρίσεις.
Τώρα για κάτι νεόκοπους οικονομολόγους (τρομάρα τους) που λένε πως το ελεύθερο εμπόριο είναι επωφελές για όλους, αρκεί να γίνεται σε ενιαίο επίπεδο με ίδιους όρους και όχι ανάμεσα σε διακριτά και διαφορετικά συμφέροντα, μην τους ακούτε. Το κακό μας θέλουνε.
Τώρα το έργο αν θα είναι κωμωδία ή τραγωδία, ο σκηνοθέτης λαός και ο πολυεθνικοί παραγωγοί θα αποφασίσουν.