slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία : Μεγάλη νίκη της Λεπέν, κερδίζει 6 από τις 13 περιφέρειες -Τρίτος ο Ολάντ

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΟΙ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ

Προβάδισμα στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, δείχνουν τα πρώτα exit polls που προβάλλει η γαλλική τηλεόραση λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο των καλπών.
Συγκεκριμένα, τα exit polls, δίνουν στο Εθνικό Μέτωπο από 27,5% μέχρι 30%. Ακολουθούν οι Ρεπουμπλικάνοι του Νικολά Σαρκοζί με μέσο όρο 27,5% και τρίτο το Σοσιαλιστικό κόμμα του Φρανσουά Ολάντ με 22%.
Σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσειςινστιτούτων δημοσκοπήσεων, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας έρχεται πρώτο σε τουλάχιστον 6 από τις 13 περιφέρειες της Γαλλίας, ενώ καταγράφει τα υψηλότερά του ποσοστά σε τρεις περιοχές κλειδιά: Στον βορρά, στην περιφέρεια του Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία (Nord-Pas-de-Calais-Picardie), όπου υποψήφια είναι η πρόεδρός του Μαρίν Λεπέν, στην νοτιο-ανατολική Γαλλία, στην περιφέρεια Προβηγκία-Αλπεις-Κυανή Ακτή (Provence-Alpes-Cote d' Azur, PACA) , όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η ανηψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν και στην ανατολική Γαλλία, στην περιφέρεια Αλσατία-Καμπανία-Αρδέννες-Λορένη (Alsace-Champagne-Ardennes-Lorraine), όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου ηγείται ο υπεύθυνος της στρατηγικής του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό.

Σαρκοζί: Δεν θα υπάρξει συμμαχία με την Αριστερά κατά του Εθνικού Μετώπου στο δεύτερο γύρο

Ο ηγέτης του κόμματος «Οι Ρεπουμπλικανοί» Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν συνεργασίες, απόσυρση υποψηφίων ή τακτικές συμμαχίες με την αριστερά για να αντιμετωπισθεί η άνοδος της ακροδεξιάς κατά τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, δήλωσε ότι οι γάλλοι ψηφοφόροι δεν θα λάβουν απαντήσεις στους φόβους και τις αγωνίες του ψηφίζοντας για το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.

Πηγή: Γαλλία, περιφερειακές εκλογές: Μεγάλη νίκη της Λεπέν, κερδίζει 6 από τις 13 περιφέρειες -Τρίτος ο Ολάντ | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/239377/gallia-perifereiakes-ekloges-megali-niki-tis-lepen-kerdizei-6-apo-tis-13-perifereies#ixzz3ta59wI5r

Δεν υπάρχουν σχόλια: