slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σύρος: Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου


Η Σύρος γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο, με λαμπρότητα, κατάνυξη ,παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας ,Προκόπη Παυλόπουλο,του υφυπουργού πάρα τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, που κόσμησαν το νησί και τίμησαν τους συριανούς. Ήταν ένας από τους πιο λαμπρούς και ξεχωριστούς εορτασμούς στη σύγχρονη ιστορία του νησιού. Η Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε παρουσία του οικοδεσπότη Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου και των Ιερέων του νησιού.


Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τίμησε με την παρουσία του ο Καθολικός π.Επίσκοπος Σύρου κ. Φραγκίσκος Παπαμανώλης, ο Καθολικός π.Επίσκοπος Σύρου π.Πέτρος Στεφάνου,ενώ συμμετείχαν μεταξύ των άλλων ο βουλευτής Κυκλάδων Αντώνης Συρίγος, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ,Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης ,Γιωργος Μαραγκός εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας, τοπικών φορέων, πολιτευτές, Σπουδαστές της Ναυτικής Ακαδημίας Σύρου, μαθητές όλων των Σχολείων όλων των Βαθμίδων,προσκόπων , και πλήθος πιστών που γέμισαν ασφυκτικά τον ιστορικό και μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Νικολάου.

Μετά το τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος απένειμε το Χρυσό Σταυρό του Αγίου Νικόλαου στο Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην συνεχεία ακολούθησε η λιτανεία της αγίας Εικόνας και του τιμίου αποτμήματος των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναπέμφθηκαν δεήσεις, στην Πλατεία Μιαούλη υπέρ των Ναυτιλλομένων και των στις ναυπηγικές εγκαταστάσεις και στη θάλασσα εργαζομένων και στην Πλατεία Κανάρη, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πνιγέντων στη θάλασσα.

Έγινε επίσης ρίψη στεφάνων στη μνήμη των πνιγέντων ναυτικών από τον κ.Παυλόπουλο,ενώ τιμές του απέδωσαν τα προσορμισμένα στο λιμάνι της Ερμούπολης πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος και τα σκάφη των αλιέων και του Ναυτικού Ομίλου Σύρου.

Την λιτανεία πλαισίωσαν η φιλαρμονική του Δήμου Σύρου Ερμούπολης ,σπουδαστές της ΑΕΝ ,σύλλογοι και σωματεία ,μαθητές σχολείων όλων των βαθμίδων.

Δείτε στο WebTV πλάνα από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Λιτάνευση της Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου δέηση υπέρ των ναυτιλλομένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: