slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

VIDEO: Με μεγαλοπρέπεια η άφιξη της Ιεράς Λειψανοθήκης στον Άγιο Ελευθέριο Σαγκρίου


Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Σαγκρί Νάξου για τον επαναπατρισμό της Ιεράς Λειψανοθήκης της Μονής Αγίου Ελευθερίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο με την υποδοχή της Λειψανοθήκης στον αύλειο χώρο του Ενοριακού Ναού Ταξιαρχών Σαγκρίου, όπου ακολούθησε εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Παροναξίας Καλλινίκου.


Την Κυριακή οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν, όταν μετά τη θεία λειτουργία έγινε η μεταφορά των λειψάνων στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου Σαγκρίου με τιμές και κάθε μεγαλοπρέπεια.
Παρόντες στην εκδήλωση ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος της κοινότητας Σαγκρίου Στέλιος Σκορδιαλός και σύσσωμο το τοπικό συμβούλιο, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των αρχών του τόπου, ο πρόεδρος της ΟΝΑΣ, του συλλόγου Σαγκρίου "Η ΠΡΟΟΔΟΣ", του Συλλόγου ΠΝΟΕΣ και άλλοι εκπρόσωποι φορέων καθώς και αρκετός κόσμος από το Σαγκρί και την υπόλοιπη Νάξο.
Τα ιερά λείψανα συνόδεψαν στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου η μπάντα του δήμου, και τα μέλη του χορευτικού του Συλλόγου ΠΝΟΕΣ, με παραδοσιακές στολές...Κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων όταν ο μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, τοποθέτησε τα ιερά λείψανα στη θέση τους, στον ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου: 

(φωτογραφίες - video: Νίκος Κουτελιέρης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: