slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση του Μπενέτου Σπύρου για την ανακοίνωση του βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Συγχαίρω τα παιδιά που εισήλθαν στις ανώτερες και ανώτατες σχολές της χώρας. Όχι μόνο για την επιτυχία τους, αλλά κυρίως για τον αγώνα που έδωσαν σε συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες με ένα σύστημα που δυστυχώς εξουθενώνει, σωματικά, ψυχικά και οικονομικά τις υποψήφιες, τους υποψήφιους και τις οικογένειές τους.

Για αυτές και αυτούς που δεν τα κατάφεραν ή δεν πέτυχαν το στόχο τους αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, αλλά και για όσες και όσους πέτυχαν να θυμίσουμε ότι η ζωή είναι ένας μαραθώνιος και όχι μια σύντομη κούρσα. Τελικά πετυχαίνουν αυτοί και αυτές που έχουν το σθένος και την επιμονή να συνεχίσουν, παρά τις δυσκολίες και που η προσωρινή αποτυχία τους/τις κάνει πιο δυνατούς και δυνατές.

Πολλά συγχαρητήρια δίνουμε επίσης στους/στις εκπαιδευτικούς που μέσα σε δύσκολες συνθήκες, προσπαθούν πάντα για το καλύτερο.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω για ακόμα μια φορά να σταθώ στην ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μας όχι απλά συστήματα εξετάσεων, αλλά ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονων ανθρώπων και κοινωνιών και που θα δώσει την ευκαιρία στη χώρα μας επιτέλους να αποκτήσει ένα αποκεντρωμένο και παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης.

Ένα σύστημα που θα είναι προσβάσιμο σε όλες και όλους, θα δίνει ευκαιρίες για προσωπική βελτίωση, θα δημιουργεί κριτικά σκεπτόμενους και αλληλέγγυους πολίτες, θα εξοπλίζει με εφόδια στο ρευστό και διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε και που τελικά θα είναι προς όφελος όχι μόνο των ίδιων των εκπαιδευόμενων αλλά και των συνανθρώπων τους.

Πάνω από όλα ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ευημερία της σημερινής αλλά και των επόμενων γενιών.

Μπενέτος Σπύρου

Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νησιωτική Ανατροπή»

Δεν υπάρχουν σχόλια: