slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μένετε ο πόλεμος ανακοινώσεων Κόκκινου -Χατζημάρκου ή Χατζημάρκου - Κόκκινου


Δριμύτερος επανήλθε ο Χαράλαμπος Κόκκινος, απαντώντας στην… απάντηση που έδωσε ο κ. Χατζημάρκος σε προηγούμενη ανακοίνωση του πρώτου για τα υδατοδρόμια.

Ο κ. Κόκκινος «πετά το γάντι» στον περιφερειάρχη για αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά, παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, καλώντας να κάνει την αυτοκριτική του «γιατί έχει χάσει τον προσανατολισμό του, αγνοεί τους συνεργάτες του και οδηγεί το σκάφος στα βράχια».

Το πλήρες περιεχόμενο της (νέας) απάντησης του κ. Κόκκινου έχει ως εξής:
Είναι λυπηρά και αναληθή τα όσα είπε για το πρόσωπό μου. Αντί να ενώνει, διχάζει. Όχι μόνο δεν απαντά στα καλόπιστα και συγκεκριμένα ερωτήματά μου που αφορούν την κατασκευή υδατοδρομίων και τις πολλές Προγραμματικές Συμβάσεις που έχει συνάψει η Περιφέρεια επί θητείας του, αλλά αδιαφορεί για τις ειδικές προτάσεις μου και με ύφος που θυμίζει Σουλτάνο του Αιγαίου επιχειρεί για μία ακόμα φορά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και φυσικά κρύβεται και δεν απαντά!
Στην δήλωσή του λέει ότι κρατάει αποστάσεις από τον Χ. Κόκκινο... του απαντώ λοιπόν:
1ον «Αποστάσεις» δεν κράτησε αλλά μας ήθελε κοντά του τόσο εμένα, όσο και άλλα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και του μας που διαχρονικά διατυπώνουμε θετικό λόγο και έργο για τον τόπο και για να εκλεγεί Περιφερειάρχης το 2014.
2ον Του θυμίζω επίσης ότι «αποστάσεις» επιδιώκουν να κρατούν αυτοί που φοβούνται, αυτοί που τρέμουν την αλήθεια, αυτοί που λειτουργούν αυταρχικά και δεν θέλουν τον διάλογο και αυτοί που λένε ψέματα. Ελπίζω να μην ανήκει σε αυτή την κατηγορία, να απαντήσει Ο ΙΔΙΟΣ στα ερωτήματά μου και να σταματήσει τους αφορισμούς και την παραπληροφόρηση.
3ον Όσον αφορά ότι «δεν προτίθεται να με ακολουθήσει στον πολιτικό μου κατήφορο» του απαντώ ότι μάλλον μπέρδεψε τα πράγματα. Του θυμίζω ότι στην ζωή μου έχω επιλέξει τον ανηφορικό και δύσκολο δρόμο της αρετής και της δημιουργίας. Ας κάνει την αυτοκριτική του γιατί έχει χάσει τον προσανατολισμό του, αγνοεί τους συνεργάτες του και οδηγεί το σκάφος στα βράχια, ούτε σε λιμάνια ούτε σε υδατοδρόμια.
4ον Τέλος όσον αφορά ότι δεν θα υπονομευθεί από κανέναν το έργο της Περιφέρειας, ας αναζητήσει και πάλι στον εαυτό του τον ρόλο του αυτόχειρα.
Αναμένω την θετική του μεταστροφή θυμίζοντας και πάλι ότι εγώ προτάσεις κατέθεσα και συγκεκριμένα ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις και δίπλα του είμαι.

Υ.Γ. Για την ενημέρωση της κοινής γνώμης επειδή αρκετά έχω σιωπήσει δείχνοντας υπομονή παρά τους αποκλεισμούς και τις προσβολές που έχω δεχθεί, ενημερώνω ότι εδώ και 6 μήνες ζητώ συνάντηση εργασίας μαζί του και ο ίδιος αδιαφορεί. Άραγε αυτή είναι η αντίληψη που έχει για τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και για τα θέματα που απασχολούν τον τόπο;
Επειδή στη ζωή μου έμαθα να σέβομαι την κοινωνία και όλους τους πολίτες και επειδή η πολιτική μου διαδρομή είναι διαυγής, με ορατό έργο, με καθαρές θέσεις και με πλήθος δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων δείχνοντας πολιτικό πολιτισμό και σεβόμενος τον θεσμό του Περιφερειάρχη του ζητώ:
α) Άμεση συνάντηση εργασίας μαζί μου.
β) Να ανακαλέσει από αύριο τις αυθαίρετες που έχει διαπράξει και να σταματήσει τους αποκλεισμούς στο πρόσωπό μου που ξεκίνησε από τις 5/9/2014.
γ) Ηρεμία, ενότητα, σκληρή και κοινή δουλειά, ειδικά τώρα που ο λαός μας περνά δύσκολες στιγμές.
(φωτό: dimokratiki.gr)
Γ. Χατζημάρκος: «Δεν προτίθεμαι να ακολουθήσω τον κ. Κόκκινο στον πολιτικό του κατήφορο»
Για «προσωπική ατζέντα του κ. Κόκκινου εις βάρος της Περιφέρειας» κάνει λόγο στην απάντηση του ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
Κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει το δελτίο Τύπου του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου σχετικά με τη δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά, ο κ. Χατζημάρκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Τις αποστάσεις μου από τον Χαράλαμπο Κόκκινο τις έλαβα εγκαίρως και αποφασιστικάΣτην προσωπική του ατζέντα εις βάρος της Περιφέρειας και στον πολιτικό του κατήφορο, δεν προτίθεμαι να ακολουθήσω, όσο κι αν προκληθώ.
Το δε έργο της Περιφέρειας, δεν θα επιτρέψω να ανασταλεί ή να υπονομευθεί σε καμία περίπτωση και από κανένα. Άδικα ελπίζουν…».
«Πλήρη ενημέρωση» για τα υδατοδρόμια ζήτησε ο Χ. Κόκκινος - Αιχμές για την περιφερειακή αρχή
Θεωρώντας πως δεν πήρε απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε στη διάρκεια του προχθεσινού περιφερειακού συμβουλίου, ο Χαράλαμπος Κόκκινος ζήτησε γραπτά από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο «πλήρη ενημέρωση» για την πορεία υλοποίηση των υδατοδρομίων, αλλά και για την πορεία εξέλιξης προγραμματικών συμβάσεων που έχει συνάψει η Περιφέρεια.
Στο έγγραφο του για τη δημιουργία των υδατοδρομίων, ο κ. Κόκκινος ζητά να μάθει τα εξής:
1ον Αν έχουν γνωστοποιηθεί οι ενέργειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς κι αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη κι αν προχωρούν οι αδειοδοτήσεις για δημιουργία υδατοδρομίων από τα υπουργεία Μεταφορών και Ναυτιλίας.
2ον Τη διαδικασία επιλογής των μελετητών, τα χρηματικά ποσά που διατίθενται (αναλυτικά) και την ονομασία της εταιρείας που επιλέγεται ανά υδατοδρόμιο, καθώς και τον προβλεπόμενο χρονικό ορίζοντα υλοποίησης των μελετών, της κατασκευής και της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του υδατοδρομίου.
3ον Ποιο ή ποια νησιά έχουν επιλεγεί ως επιχειρησιακό κέντρο των υδροπλάνων.
Όπως υποστήριξε ο κ. Κόκκινος, «θα πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ λιμενικών ταμείων, Περιφέρειας και μελετητών και - προκειμένου να λειτουργήσουν όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να μην μείνουμε στη διαδικασία των μελετών - θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Ναυτιλίας, ώστε να είναι βέβαιο ότι θα διασφαλιστούν οι αδειοδοτήσεις και κατά συνέπεια η δυνατότητα να λειτουργήσουν».

«Δεν επιλέγομαι εισηγητής σε κανένα θέμα!»
Στο ίδιο έγγραφο, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου θίγει και το θέμα παύσης του από εισηγητή του θέματος των υδατοδρομίων:
«Σας θυμίζω ότι με έγγραφό μου στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 23/01/2015 είχα ζητήσει καλύτερη ενημέρωση για το θέμα των υδατοδρομίων, ώστε να είμαι τελικά εισηγητής, όπως αρχικά είχα οριστεί από το προεδρείο της περιφερειακής αρχής για την Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 31/1/2015, απάντηση δεν είχα πάρει, με έκπληξή μου παύθηκα από εισηγητής και δεν γνωρίζω αν είναι συμπτωματικό αλλά αιφνιδιαστικό και αναίτιο για μένα και δεν έχει εξηγηθεί μέχρι σήμερα, μετά από λίγες μέρες υπήρξε “κούρεμα” των αρμοδιοτήτων μου και έκτοτε δεν επιλέγομαι εισηγητής σε κανένα θέμα! Αναμένω άμεσα την απάντησή σας».

Ενημέρωση για τις προγραμματικές συμβάσεις από το 2011 μέχρι σήμερα
Επίσης, ο κ. Κόκκινος ζητά να ενημερωθεί και να του δοθούν σε πίνακες οι προγραμματικές συμβάσεις που έχει συνάψει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με άλλους φορείς κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Μαχαιρίδη (Ιανουάριος 2011 - Αύγουστος 2014) και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας του κ. Χατζημάρκου (Σεπτέμβριο 2014-Ιούλιος 2015). Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου ζητά να μάθει εάν έχουν ολοκληρωθεί οι προγραμματικές συμβάσεις ή αν βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.
Σημειώνεται ότι τα δύο έγγραφα του κ. Κόκκινου, κοινοποιήθηκαν στον υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση, στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη, στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Δρίτσα, στον Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκη, στον ασκώντα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Θεοδωρίδη, στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ, στους επικεφαλείς των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου και στη Δ/νση Διοικητικού - Οικονομικού Δωδεκανήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: