slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καταγγελία για Δελαστίκ στην ΕΣΗΕΑ. Δημοσιογραφική δεοντολογία να αποτελεί το 40% του Ελληνικού λαού Γερμανοτσολιάδες και σκυλιά;


Καταγγελία στην ΕΣΗΕΑ προς τον κ. Δελαστίκ για τους χαρακτηρισμούς ως σκυλιά και γερμανοτσολιάδες αυτών που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα κατέθεσε ο νεαρός πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Αξιώτης, όπου ζητάει να πληροφορηθεί αν η συμπεριφορά του κ.Δελαστίκ συνάδει ή όχι με τη δημοσιογραφική δεοντολογία

Για την ενέργειά του αυτή ο κ.Αξιώτης δήλωσε:

http://www.logiastarata.gr/2015/07/40.html

Κατέθεσα σήμερα στην ΕΣΗΕΑ, αίτηση (αρ. πρωτ. 14/09.07.2015), με την οποία ζητώ να υπάρξει ενημέρωση αν συνάδει ή παραβιάζει τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, η συμπεριφορά του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Δελαστίκ -στην εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου (STAR, 05/06/15)- ο οποίος απέδωσε τους χαρακτηρισμούς «σκυλιά» και «γερμανοτσολιάδες» σε μερίδα Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι, όπως και εγώ, επιλέξαμε δημοκρατικά το «ΝΑΙ» στο Εθνικό Δημοψήφισμα της 5ης - 7 -2015. 
Η ορθή άσκηση της δημοσιογραφίας αναπτύσσει το πολιτικό κριτήριο του λαού, διαμορφώνει το πολιτικό του ήθος και τέλος ενισχύει την εθνική του συνείδηση, συμβάλλοντας πρωτίστως στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Κανείς δεν αμφιβάλλει, ότι οι δημοσιογράφοι στα χρόνια της κρίσης, δίνουν έναν άδικο πολλές φορές "αγώνα" να ενημερώσουν την κοινή γνώμη και να μην στοχοποιούνται παράλληλα. Οι δημοσιογράφοι αναφερόμενοι στην ευθύνη της πολιτείας για όσα συμβαίνουν, γνωρίζουν ότι αποτελούν και οι ίδιοι βασικό συντελεστή και πυλώνα της λειτουργίας του πολιτεύματος μας.
Ο έγκριτος και σεβαστός κατά τα λοιπά κ. Δελαστίκ, δυστυχώς φαίνεται να ξεπέρασε τα όρια. Τούτες τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας, όπου η διασφάλιση της ενότητας είναι το πρώτιστο καθήκον όλων, οι χαρακτηρισμοί εναντίον μερίδας πολιτών της κοινωνίας μας είναι πιθανό να οδηγήσουν σε έναν διχαστικό κοινωνικό αυτοματισμό, με άγνωστες συνέπειες. Το να εμφανίζονται ως συνυπεύθυνοι, σε μια διάχυση της σύγχυσης, όσοι τάχθηκαν υπέρ της επιλογής του «ΝΑΙ», αποδίδοντας χαρακτηρισμούς «σκυλιά» και «γερμανοτσολιάδες» επιτρέπει στο θυμό, την οργή και την άγνοια, συμπολιτών μας, να εκφραστούν με στόχο όχι τους πραγματικούς υπεύθυνους για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, αλλά να αναζητούν ενόχους και να βλέπουν εχθρούς στο περίγυρό τους.
Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από το γεγονός ότι οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι με βρίσκει αντίθετο. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να παραμείνουμε ενωμένοι. Αύριο θα είναι μία πολύ κρίσιμη ημέρα. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα ας το αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα. Είναι πολύ εύκολο να ανοίξουν πληγές, που δεν θα κλείσουν ποτέ.

Η κοινωνία μας χρειάζεται δημοσιογράφους, καθώς και πολιτικούς, που έχουν την ικανότητα να ενώνουν και όχι να διχάζουν την κοινωνία μας. Και τούτο είναι χρέος όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: