slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανατροπή! Με παρέμβαση Κωνσταντοπούλου αύριο τελικά η συζήτηση για την συμφωνία με τους δανειστές! Τυπολατρεία ή παίζουμε καθυστέρηση;

Ν. ΜΑΝΙΟΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ
Ν. ΜΑΝΙΟΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ 
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
- Αν τελικά ξεκινήσει αύριο το πρωί η συζήτηση στην Ολομέλεια θα γίνεται παράλληλα με το Eurogroup!
- Τσίπρας στην Κ.Ο.: «Εδώ που είμαστε ή θα μείνουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί!»
- Λίγο μετά τις 9 το πρωί ξεκίνησε η κοινή συενδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
- Η συνεδρίαση είναι κλειστή - Με καθυστέρηση έφτασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
- Φήμες για επικείμενη παραίτησή του - Αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους
- Η πρόταση συμφωνίας που εστάλη στους θεσμούς δεν έχει την υπογραφή των κυρίων Καμμένου και Λαφαζάνη
- Όρθιοι όλοι όταν μπήκε ο Αλέξης Τσίπρας στην αίθουσα - Τον καταχειροκρότησαν οι βουλευτές του
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ο
10 Jul 2015 11:50
Το  ΑΠΕ - ΜΠΕ μεταδίδει: 
Συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων εξέφραζε σήμερα κυβερνητική πηγή στο περιθώριο της κοινής συνεδρίασης της ΚΟ και της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι βελτιωμένες σε σχέση με άλλες του παρελθόντος, ενώ αναγνώρισε και την ύπαρξη δυσκολιών.

Η ίδια πηγή σημείωνε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι προβλέπεται σταδιακή εφαρμογή των μέτρων που θα εφαρμοστούν, ενώ ως ιδιαίτερα θετική προοπτική εκτιμάται ότι θα έχει η συζήτηση για το θέμα του χρέους, κάνοντας λόγο για «καλύτερο πακέτο για το χρέος».
σ.σ. Εξαρτάται από ποιά πλευρά το βλέπει κανείς....


10 Jul 2015 11:42
Ανακεφαλαιώνοντας: 
- Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του ζήτησε ενότητα 
- Με παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής και επειδή το αίτημα εξουσιοδότησης κατατέθηκε από την κυβέρνηση ως σχέδιο νόμου με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος η συζήτηση του νομοσχεδίου θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 89 του Κανονισμού της Βουλής και ορίζεται ότι θα ξεκινήσει σήμερα στις 15:00, στην αίθουσα της Ολομέλειας, σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης και Παραγωγής και Εμπορίου.

Στο κείμενο που έχει αναρτηθεί και υπογράφει η πρόεδρος του Σώματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρεται: «Εφόσον γίνει αποδεκτό από τις Επιτροπές ο χαρακτηρισμός του νομοσχεδίου ως κατεπείγοντος εκ μέρους της κυβέρνησης, ορίζεται προθεσμία υποβολής της έκθεσης των Επιτροπών η 12η βραδινή της 10ης Ιουλίου. Τίτλος του νομοσχεδίου είναι "για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) που κατέθεσαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι υπουργοί Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας κα Τουρισμού, Πολιτισμού Παιδείας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εξωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υγείας και Επικρατείας"».
 

10 Jul 2015 11:13
Ραγδαίες οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες! Μετατίθεται για αύριο η συζήτηση και η ψηφοφορία στην Βουλή μετά από αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να περάσει από τρείς επιτροπές σήμερα το σχέδιο νόμου! ΄Ετσι δεν αποκλείεται η διαδικασία συζήτησης στην Ολομέλεια να ξεκινήσει αύριο νωρίς το πρωί και φτάσει οριακά στην φάση της ψήφισης με την έναρξη του Eurogroup. Υπενθυμίζεται ότι είναι απαίτηση των εταίρων μας να έχει την έγκριση του κοινοβουλίου το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου ανεξάρτητα με την τελική μορφή που θα αποκτήσει και θα σταλεί και πάλι στην Αθήνα. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

10 Jul 2015 10:46
Θα μπορούσε να είναι και το μακρύ χέρι των θεσμών...
10 Jul 2015 10:43
Περιμένοντας να μάθουμε και άλλα από την συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μελετήστε ΕΔΩτην... λυπητερή των μέτρων.


10 Jul 2015 10:38
Στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, που συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι, θα συζητηθεί η πρόταση της κυβέρνησης.
Τα θέματα στα οποία διαφωνούν οι ΑΝΕΛ είναι η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα πλουσιότερα και πιο τουριστικά νησιά καθώς και περικοπές στις αμυντικές δαπάνες κατα 100 εκατ. ευρώ το 2015 και 200 εκατ. το 2016.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο υπουργός Εθνικής ´Αμυνας δεν υπέγραψε το σχέδιο νόμου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Ο κ. Καμμένος δεν υπέγραψε γιατί θέλει να συζητηθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά και οι αμυντικές δαπάνες και να υπάρξει συναπόφαση για την περαιτέρω στάση και θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων» είπε στον ΑΝΤ1.

Στην ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα οι ΑΝΕΛ να διαφοροποιηθούν και να μην ψηφίσουν, η κα Χρυσοβελώνη απάντησε: «Μην μιλάμε για υποθετικά σενάρια.Και μόνο το γεγονός ότι δεν υπάρχει μία υπογραφή σε μία πρόταση, δεν σημαίνει τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό που σας είπα. Έχουμε στηρίξει όλη τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και θα περιμένουμε ο Πρόεδρος να θέσει υπόψη μας όλα τα δεδομένα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό αυτή τη στιγμή».
10 Jul 2015 10:36
 
«Την Κυριακή οι πολίτες δεν απέρριψαν το ένα μέτρο και είπαν "ναι" στο άλλο, αλλά κυρίως ψήφισαν βάσει της λογικής ότι «αυτή η κυβέρνηση μπορεί να τα καταφέρει» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, λίγο πριν από την έναρξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Όπως εκτίμησε, «βρισκόμαστε λίγο πριν από την οριστικοποίηση της συμφωνίας» και ότι το πλαίσιο συμφωνίας περιέχει τρεις βασικές παραμέτρους:

-Δημοσιονομικά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, με μέτρα που έχουν αναδιανεμητικό χαρακτήρα, αν και "περιέχουν βάρη που δεν θα θέλαμε ως κυβέρνηση να υπάρχουν".

-Συμφωνία για έναρξη τον Οκτώβριο διαλόγου για αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο "όλοι παραδέχονται ότι είναι μη βιώσιμο".

- "Σαφείς αναφορές" για το αναπτυξιακό πακέτο που "τόσο έχει ανάγκη η χώρα".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
10 Jul 2015 10:36
«Όλοι αντιλαμβάνονται κάτω από ποιες συνθήκες γίνονται όλες αυτές οι διαδικασίες, τις πιέσεις και όχι μόνο.. Από εκεί και πέρα πας σε έναν συμβιβασμό, να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση» τόνισε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχετικά με την ελληνική πρόταση που κατατέθηκε στους θεσμούς.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, παραδέχθηκε ότι «το "όχι" των πολιτών την προηγούμενη Κυριακή στο δημοψήφισμα, ήταν "όχι" σε πολλά από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές», επισημαίνοντας ότι «δεν είναι τόσο απλό να ωραιοποιήσουμε και να εξωραΐσουμε κάποια πράγματα τα οποία όμως συντελούνται κάτω από συνθήκες, οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν κάποιο άλλο περιθώριο, συνθήκες ασφυκτικής πίεσης και απειλής».
«Με τα εν λόγω μέτρα δεν συνεχίζεται η εσωτερική υποτίμηση, καθώς δε έχουμε μείωση συντάξεων και μισθών» εκτίμησε ο κ. Κουρουμπλής, ενώ ανέφερε ότι η αύξηση των εισφορών στις συντάξεις θα πάει υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
10 Jul 2015 10:32
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στην συνεδρίαση της Κ.Ο. έφτασε με καθυστέρηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος σύμφωνα με φήμες δεν αποκλείεται και να παραιτηθεί από υπουργός δείχνοντας την διαφωνία του με τα μέτρα. Το θέμα αποκάλυψε το Newsit νωρίς σήμερα το πρωί. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
10 Jul 2015 10:27
Κι άλλες φωτο 
10 Jul 2015 10:25
Σε εξέλιξη η κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και της Π.Γ. Σύμφωνα με πληροφορίες παίρνοντας τον λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος καταχειροκροτήθηκε όταν μπήκε στην αίθουσα είπε:

«Εδώ που είμαστε ή θα μείνουμε όλοι μαζι ή θα φύγουμε όλοι μαζί». Επίσης, ο πρωθυπουργός είπε ακόμα στους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «Δεν θα γίνω Παπαδήμος. Η εντολή του δημοψηφίσματος ήταν να φέρουμε μια καλύτερη συμφωνία σε σχέση με αυτό που μας είχαν προτείνει και το τελεσίγραφο».

10 Jul 2015 10:12
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: