slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κάποιος επειγόντως να ψεκάσει Κωνσταντοπούλου: Η Ελλάδα να κηρύξει μονομερώς πτώχευση


Παραλήρημα Κωνσταντοπούλου και επίθεση σε ΜΜΕ αφού δεν της άρεσε η ερώτηση - «Ερπύστριες που καταδυναστεύουν τον λαό»
«Το χρέος είναι μη νόμιμο, απεχθές και μη βιώσιμο»
Να ανασταλούν οι πληρωμές της χώρας για το χρέος, κηρύσσοντας έτσι μονομερώς πτώχευση, είναι το συμπέρασμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, όπως το παρουσίασε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αντιδρώντας, το Ποτάμι κάνει λόγο για «αστείες συμπεριφορές, μιας επικίνδυνης παρέας».
«Τα κράτη έχουν δικαίωμα να κηρύξουν μονομερώς πτώχευση όταν δεν είναι βιώσιμη η εξυπηρέτηση του χρέους, στην οποία περίπτωση δεν διαπράττουν διεθνώς παράνομη πράξη και, επομένως, δεν φέρουν ευθύνη» τόνισε η Κωνσταντοπούλου. Χαρακτήρισε το χρέος «παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο» επισημαίνοντας ότι τα ευρήματα των 2,5 μηνών έρευνας, δημιουργούν ισχυρά επιχειρήματα για την «απονομιμοποίησή» του.

«Όσον αφορά τη μη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, κάθε κράτος έχει νόμιμο δικαίωμα να επικαλείται την ύπαρξη κατάστασης ανάγκης σε εξαιρετικές περιστάσεις, προκειμένου να διαφυλάξει ουσιώδη συμφέροντα τα οποία απειλούνται από κίνδυνο μεγάλο και παρόντα. Σε τέτοια περίπτωση το κράτος μπορεί να απαλλαγεί από την εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεών του, οι οποίες επαυξάνουν τον κίνδυνο, όπως συμβαίνει με τις εκκρεμείς δανειακές συμβάσεις» σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής.
http://www.athensvoice.gr/ 
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: