slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έλεος πλέον με την κυρία Κωνσταντοπούλου!

.

Γράφει ο Γιώργος Ευγενίδης

Η κατάσταση με την κυρία Πρόεδρο έχει φτάσει πλέον στο μη περαιτέρω. Και αν ακόμα κάποιοι είχαν αμφιβολίες ως το βράδυ της Δευτέρας, αυτές δεν πρέπει πλέον να υφίστανται. Η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι εντελώς ακατάλληλη για τη θέση της Προέδρου της Βουλής, μέσα σε δυο μήνες έχει καταφέρει να τη... βρίζει όλος ο κόσμος και είναι διαρκώς προκλητική. Για όλους αυτούς τους λόγους, είτε η κυβέρνηση, είτε η αντιπολίτευση, πρέπει να κάνουν κάτι για την περίπτωσή της.
Υπήρξαν σκληροί αλλά και σκληρά κομματικοί Πρόεδροι της Βουλής ανά τους καιρούς. Πλην ...όμως, κανείς δεν ήταν είρων, δεικτικός, προσβλητικός και σε τελική ανάλυση απολύτως αντικοινοβουλευτικός, την ώρα που καθόταν στη θέση του Προέδρου στην αίθουσα της Ολομέλειας. Η κυρία Κωνσταντοπούλου, έμπλεη αλαζονείας και στα όρια του κοινοβουλευτικού θράσους, προκαλεί το σώμα, τους δημοσιογράφους, αλλά κυρίως τους πολίτες που παρακολουθούν την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Εκτός του ότι έχει κάνει το κανάλι της Βουλής τσιφλίκι της, ώστε π.χ. να μπορούμε να παρακολουθήσουμε δυο και τρεις φορές σε κονσέρβα τη συνέντευξη της Προέδρου στο ΡΙΚ, κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο, η κυρία Κωνσταντοπούλου μοιάζει σαν να θέλει να μονοπωλήσει τις εντυπώσεις και στην αίθουσα της Βουλής. Αν υποθέσουμε πως η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε κρατήσει το στόμα της κλειστό, η διαδικασία ενημέρωσης της Βουλής για τις διαπραγματεύσεις από τον κύριο Τσίπρα θα ήταν μια έως και βαρετή διαδικασία με λίγα συμπεράσματα. Μόλις όμως η κυρία Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να επιτελέσει το ρόλο της στο έπακρο, τότε η διαδικασία ξέφυγε και απορώ, αν κανείς θυμάται, τι ειπώθηκε σε αυτή την αίθουσα. Μόνο κάτι αλλαλαγμοί και η αποχώρηση της ΝΔ έμεινε.

Είναι το δεύτερο πολύ σοβαρό ολίσθημα της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Δυστυχώς, χτυπά όταν ο κύριος Τσίπρας προσπαθεί να διαμορφώσει στην αίθουσα ένα συναινετικό κλίμα. Ο πρωθυπουργός έρχεται, υπάρχει η δεδομένη αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, αλλά το συμπέρασμα είναι πως κουτσά-στραβά ένα κλίμα συναίνεσης θα διαμορφωθεί. Και τότε αναλαμβάνει δράση η κυρία Κωνσταντοπούλου και τορπιλίζει την όλη διαδικασία, τραβώντας τα βλέμματα πάνω της για τον τρόπο και την αλαζονική συμπεριφορά της.

Παλιοί, αρκετά παλιοί βουλευτές, με τους οποίους μίλησα το βράδυ της Δευτέρας, έλεγαν πως δεν είχαν ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά από Πρόεδρο της Βουλής. Και όντως, τέτοια αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά από τη θεματοφύλακα του κοινοβουλευτισμού, δεν έχει ξαναϋπάρξει. Το χειρότερο δε είναι πως δεν συνειδητοποιεί πόσο λάθος κάνει! Η γυναίκα νομίζει πως αυτή προστατεύει τον κοινοβουλευτισμο, δεν καταλαβαίνει πως τον τραυματίζει και τραυματίζει και την κυβέρνηση που της εμπιστεύτηκε αυτή τη θέση. Έχει έρθει η ώρα για πρωτοβουλίες.

Αν ο κύριος Τσίπρας συνεχίσει να ανέχεται αυτό το κοινοβουλευτικό έκτρωμα, είναι απολύτως συνυπεύθυνος για τη φαιδρή εικόνα που παρουσιάζει το κοινοβούλιο-φαιδρότερη και από αυτή, για την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση Σαμαρά. Και αν ο κύριος Σαμαράς δεν πάρει την πρωτοβουλία να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης Προέδρου της Βουλής μεταπολιτευτικά, θα έχει διαπράξει ένα δεύτερο σημαντικό σφάλμα. Το πρώτο ήταν, όταν την ψήφισε αυτός και η συντριπτική πλειοψηφία του κόμματός του.

Αν δεν αναληφθεί καμία πρωτοβουλία και η Βουλή παραμείνει έρμαιο στα χέρια μιας παντελώς ακατάλληλης Προέδρου, τότε όλες οι πτέρυγες της Βουλής θα φταίνε γι' αυτό το κατάντημα. Αλλάξτε ρότα, πριν να είναι αργά! Έλεος πλέον με την κυρία Κωνσταντοπούλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: