slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εντυπωσιακή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας


Στις 19.30 ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις, για να απαντήσουν «μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά, στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση και θεσμοί (ΕΕ- ΔΝΤ-ΕΚΤ)». Τους καλεί να πάρουν «θέσεις μάχης απέναντι στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται, που τσακίζουν ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε».
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος είπε ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη ξεχάσει την κατάργηση των μνημονίων και των 400 εφαρμοστικών νόμων. Η κυβέρνηση έχει επίσης ξεχάσει ακόμα και τα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ετοιμάζεται για μια νέα συμφωνία προπαρασκευαστική ενός νέου μνημονίου με πολλά νέα αντιλαϊκά μέτρα».
«Η λύση είναι ο εργατικός λαϊκός αγώνας να οργανωθεί εδώ και τώρα, να αναπτυχθεί μια μεγάλη κοινωνική νέα λαϊκή συμμαχία ενάντια σε όλα αυτά τα μέτρα, να ενισχυθεί το ΚΚΕ» πρόσθεσε.
«Παλεύουμε αυτή την στιγμή για να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, τα επιδόματα, για να κατοχυρωθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, βεβαίως να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να υπάρχει πραγματική ανάκτηση των απωλειών του λαού μας και να ενισχυθούν ουσιαστικά πλέον οι άνεργοι» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.
Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας «θα φέρει μια συμφωνία και θα γίνει ένας καλός πρωθυπουργός» είπε ότι «ήδη προετοιμάζεται η συμφωνία με όλες τις αντιφάσεις και τις αντιθέσεις που υπάρχουν στην Ευρωζώνη, υπάρχει μια συμφωνία στα σκαριά, αυτή θα είναι προσωρινή για να προπαρασκευαστεί το νέο μνημόνιο, η νέα δανειακή σύμβαση που επίσης θα φέρει πάρα πολύ επώδυνα μέτρα το επόμενο χρονικό διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: