slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

‘ Εκλογές στα δημοτικά σχολεία για την ανάδειξη διευθυντών. Τα κόμματα επιστρέφουν στα θρανία! ‚ Μεγάλες αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να επιλέγονται οι διευθυντές με εκλογική διαδικασία και όχι με την αξιοκρατία, μετατρέποντας τα σχολεία σε χώρο για ξεκαθάρισμα προσωπικών ή κομματικών διαφορών mpaltas kourakis sxoleio ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 10.06.15 Προτού στεγνώσει το μελάνι των Πανελλαδικών στα βασικά μαθήματα, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλείνουν σήμερα τις αίθουσες διδασκαλίας για να ψηφίσουν για πρώτη φορά τους διευθυντές που προτιμούν στα σχολεία. Μια επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά, που προκάλεσε για μια ακόμη φορά αντιδράσεις, τόσο στους κόλπους των εκπαιδευτικών, όσο και στους γονείς των μαθητών. Αιτία, η μετατροπή μιας διαδικασίας που έπρεπε να γίνεται με αξιοκρατία, σε διαδικασία που φέρνει και πάλι στην εκπαίδευση τα κόμματα και την επιλογή διευθυντών χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση! Η ψήφος των εκπαιδευτικών μετατρέπεται σε… μόρια. Η ψηφοφορία είναι μυστική και δε επιτρέπει στους μετέχοντες να αιτιολογήσουν την επιλογή τους, ούτε να κριθούν γι’ αυτή. Τα κριτήρια μπορούν να είναι προσωπικά, ρουσφετολογικά και κυρίως… κομματικά! Οι πανίσχυροι συνδικαλιστές στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα δυσκολευτούν καθόλου να επηρεάσουν τη διαδικασία, κατευθύνοντας τις ψήφους των δασκάλων που ελέγχουν απόλυτα. Παράλληλα πολλοί εκπαιδευτικοί θα βρεθούν σε εξαιρετικά δεινή θέση, γιατί θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ συναδέλφων τους που συναναστρέφονται επί σειρά ετών, καλλιεργώντας την ένταση. Σε άλλες περιπτώσεις, εκεί όπου υπάρχουν προσωπικές εντάσεις και προβλήματα στο Σύλλογο Διδασκόντων, είναι πιθανό η εκλογική διαδικασία να δώσει το δικαίωμα σε κάποιους να λύσουν παλιές διαφορές. Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει υπολογίσει καν το ενδεχόμενο σε αρκετά σχολεία να δημιουργηθούν ομάδες εκπαιδευτικών, μεταξύ αυτών που ψήφισαν τον Διευθυντή και αυτών που τον καταψήφισαν, δημιουργώντας μετά την εκλογική διαδικασία ένα τεταμένο κλίμα, το οποίο θα υπονομεύσει την εκπαιδευτική διαδικασία και θα μετατρέψει τα σχολεία σε χώρο για ξεκαθάρισμα προσωπικών ή κομματικών διαφορών.


‘ Εκλογές στα δημοτικά σχολεία για την ανάδειξη διευθυντών. Τα κόμματα επιστρέφουν στα θρανία! ‚
Μεγάλες αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να επιλέγονται οι διευθυντές με εκλογική διαδικασία και όχι με την αξιοκρατία, μετατρέποντας τα σχολεία σε χώρο για ξεκαθάρισμα προσωπικών ή κομματικών διαφορών
Προτού στεγνώσει το μελάνι των Πανελλαδικών στα βασικά μαθήματα, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλείνουν σήμερα τις αίθουσες διδασκαλίας για να
ψηφίσουν για πρώτη φορά τους διευθυντές που προτιμούν στα σχολεία.

Μια επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά, που προκάλεσε για μια ακόμη φορά αντιδράσεις, τόσο στους κόλπους των εκπαιδευτικών, όσο και στους γονείς των μαθητών.

Αιτία, η μετατροπή μιας διαδικασίας που έπρεπε να γίνεται με αξιοκρατία, σε διαδικασία που φέρνει και πάλι στην εκπαίδευση τα κόμματα και την επιλογή διευθυντών χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση!

Η ψήφος των εκπαιδευτικών μετατρέπεται σε… μόρια. Η ψηφοφορία είναι μυστική και δε επιτρέπει στους μετέχοντες να αιτιολογήσουν την επιλογή τους, ούτε να κριθούν γι’ αυτή.

Τα κριτήρια μπορούν να είναι προσωπικά, ρουσφετολογικά και κυρίως… κομματικά!

Οι πανίσχυροι συνδικαλιστές στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα δυσκολευτούν καθόλου να επηρεάσουν τη διαδικασία, κατευθύνοντας τις ψήφους των δασκάλων που ελέγχουν απόλυτα.

Παράλληλα πολλοί εκπαιδευτικοί θα βρεθούν σε εξαιρετικά δεινή θέση, γιατί θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ συναδέλφων τους που συναναστρέφονται επί σειρά ετών, καλλιεργώντας την ένταση.

Σε άλλες περιπτώσεις, εκεί όπου υπάρχουν προσωπικές εντάσεις και προβλήματα στο Σύλλογο Διδασκόντων, είναι πιθανό η εκλογική διαδικασία να δώσει το δικαίωμα σε κάποιους να λύσουν παλιές διαφορές.

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει υπολογίσει καν το ενδεχόμενο σε αρκετά σχολεία να δημιουργηθούν ομάδες εκπαιδευτικών, μεταξύ αυτών που ψήφισαν τον Διευθυντή και αυτών που τον καταψήφισαν, δημιουργώντας μετά την εκλογική διαδικασία ένα τεταμένο κλίμα, το οποίο θα υπονομεύσει την εκπαιδευτική διαδικασία και θα μετατρέψει τα σχολεία σε χώρο για ξεκαθάρισμα προσωπικών ή κομματικών διαφορών.

http://www.ienimerosi.gr/ekloges-sta-dimotika-scholia-gia-tin-anadixi-diefthinton-ta-kommata-epistrefoun-sta-thrania/

Δεν υπάρχουν σχόλια: