slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το σχέδιο απόφασης της πλειοψηφίας στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Άντε Γειά και 2 αυγά Τουρκίας ...


Τα βασικά σημεία του σχεδίου:
- Σε ολη την πορεία του ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι ο αγώνας εναντίον της ιεράς συμμαχίας της λιτότητας δεν θα είναι ευχάριστος περίπατος. Λέγαμε ότι η μάχη θα διαρκέσει πολύ και θα είναι σκληρή. Δυστυχώς η εξέλιξη των πραγμάτων μας δικαίωσε, αλλά η Αριστερά είναι για τα δύσκολα.
Τέσσερις μήνες μετά, μέρα με τη μέρα επιμένουμε στις κόκκινες γραμμές που χάραξε ο λαός στις 25 Γενάρη. Η κυβέρνηση δεν προκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία.
Αντίπαλοι της συνοχής των ευρωπαικών λαών είναι οι φανατικοί της λιτότητας που υπονομεύουν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης υιοθετώντας τον πιστωτικό στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας. Οσοι πιστεύουν ότι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα παίζουν παιγνίδι με τη φωτιά
Αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία και τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημείο, ας μην έχει κανείς αμφιβολία ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυση προτεραιότητα έναντι των δόσεων των δανείων. Οι άνθρωποι είναι πάνω από το χρέος.
Σχετικά με την «οικονομική ολιγαρχία της χώρας» στην απόφαση επισημαίνονται τα σημεία στα οποία αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του με τη σημείωση ότι «παρά τη φαιά προπαγάνδα εναντίον μας το δίκαιο θα το επιβάλουμε έτσι και αλλιώς, έχουμε μπροστά μας 4 χρόνια παρά 4 μήνες να το κάνουμε»
Περιγράφοντας τα βασικα χαρακτηριστικά ενός αποδεκτου συμβιβασμού στο σχέδιο απόφασης αναφέρεται:
Χαμηλα πρωτογενή πλεονάσματα
Καμια νεα περικοπη σε μισθούς και συντάξεις
αναδιάρθρωση του χρέους
ισχυρο πακέτο δημοσιων επενδύσεων σε υποδομές και τεχνολογίες.
Επιπλέον αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ η επαναφορα των συλλογικών συμβάσεων και η σταδιακή αύξηση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ.

Είναι επίσης απαραίτητο οι όποιες αλλαγές στη φορολογική πολιτική να προωθούν την κοινωνική δικαιοσύνη,ελαφρύνοντας τους οικονομικά ασθενείς και υποχρεώνοντας επιτέλους να πληρώσουν όσοι συστηματικά φοροδιαφεύγουν.

Κείμενο κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα

Κείμενο προσθήκης με στόχο να συμπεριληφθεί στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε η πτέρυγα Λαφαζάνη.
Μεταξύ άλλων,σημειώνουν πως η κυβέρνηση,εφόσον οι θεσμοί συνεχίσουν την ίδια εκβιαστική τακτική...δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ.
Η Αριστερή Πλαφόρμα θεωρεί ότι η μεγαλύτερη καταστροφή για τη χώρα είναι η επιβολή νέου μνημονίου, η οποία είναι μια εξέλιξη που πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί. 
Κλείνοντας, η Αριστερή Πλατφόρμα στο κείμενό της, στην αντιπαράθεση με την πλειοψηφία αναφέρει «η κυβέρνηση, εφόσον οι θεσμοί συνεχίσουν τις επόμενες μέρες την ίδια εκβιαστική τακτική... δε θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: