slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιτέλους ο δήμος μαζεύει τα σκουπίδια από την Αλυκή Νάξου (video+φώτος)

(φώτο: Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου)
http://www.naxostimes.gr/ 
Στο μάζεμα των απορριμμάτων, μπάζων και σκουπιδιών που ανελλιπώς μέχρι σήμερα ρίχνουν επιτήδειοι στις όχθες του υδροβιότοπου της Αλυκής Νάξου, προχώρησε την Τετάρτη ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μετά από πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιδημάρχου Μανώλη Πολυκρέτη.




Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, αφού τα σκουπίδια τα μπάζα και τα κλαδιά είχαν κυριολεκτικά "πνίξει" τις όχθες του υδροβιότοπου της Αλυκής, προκαλώντας ανεπανόρθωτη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον σε ένα από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους του Νοτίου Αιγαίου που φιλοξενεί κάθε χρόνο πληθώρα άγριων πουλιών και όχι μόνο.

Ασυνείδητοι, παρά τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα μέσα από το Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, δεν σταματούν να εναποθέτουν στην περιοχή τα απορρίμματα τους, αφού ακόμα και κατά τη διάρκεια της περισυλλογής τους από τα μηχανήματα του δήμου... έκανε την εμφάνιση του φορτηγάκι γεμάτο με απορρίμματα, έτοιμα για εναπόθεση στην Αλυκή!



Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης τα μηχανήματα του δήμου μαζεύουν τα σκουπίδια, μπάζα και κλαδιά και τα μεταφέρουν στη χωματερή, υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Μανώλη Πολυκρέτη.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα έγγραφη καταγγελία έχει καταθέσει στο τμήμα περιβάλλοντος της περιφέρειας αλλά και στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, μέλη του οποίου έχουν κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να εμποδίσουν την απόθεση απορριμμάτων αλλά και να αποκατασταθεί η περιοχή.

Όπως υποσχέθηκε ο κ. Πολυκρέτης, η περιοχή θα περιφραχτεί και θα τοποθετηθούν νέες ταμπέλες για την απαγόρευση ρίψης απορριμμάτων.



Αυτό που μένει φυσικά που είναι και το σπουδαιότερο... Να σταματήσει πια η ανεύθυνη συμπεριφορά από κάποιους πολίτες που προσπαθούν να φτιάξουν στις όχθες του υδροβιότοπου της Αλυκής, μια νέα χωματερή...

Για το θέμα ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου σημειώνει: "Και επειδή, το αποτέλεσμα είναι εκείνο που μετράει, αυτήν την φορά, προς όφελος του περιβάλλοντος και του ευαίσθητου οικοσυστήματος του υδροβιότοπου της Αλυκής Νάξου…
Επιτέλους, οι καθημερινές προσπάθειες και πιέσεις του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου και η δημοσιότητα που δόθηκε από τοπικές και όχι μόνο ηλεκτρονικές εφημερίδες πιάνουν τόπο με την έναρξη εργασιών απομάκρυνσης σκουπιδιών από την περιοχή.
Ευελπιστούμε πλέον και με τις ενέργειες των αρμοδίων Φορέων, δεδομένης και της προφορικής δέσμευσης του Δήμου για περίφραξη του χώρου και την τοποθέτηση σχετικών πινακίδων, να προστατευτεί η περιοχή όπως απαιτείται"....
Δείτε το video:

Δεν υπάρχουν σχόλια: