slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πάρος: Συνεχίζονται οι διακομιδές από την ΕΟΔ – Αφημένοι στην τύχη τους οι νησιώτες…

 Συνεχίζονται σε καθημερινή σχεδόν βάση, καλύπτοντας ολόκληρη την επικράτεια της Πάρου, οι διακομιδές ασθενών από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Κυκλάδων), λόγω έλλειψης βάρδιας του ΕΚΑΒ. Και αυτό ενόψει μάλιστα του καλοκαιριού, που το νησί οκταπλασιάζει ή και για μερικές ημέρες δεκαπλασιάζει τον πληθυσμό του, με το δυσάρεστο αποτέλεσμα οι ανάγκες των διακομιδών να αυξάνονται δραματικά. Δυστυχώς, από ότι διαφαίνεται το νησί είναι κυριολεκτικά αφημένο στην τύχη του όχι μόνο λόγω της έλλειψης παροχής δημόσιας υγείας και περίθαλψης αλλά και εξαιτίας της έλλειψης διασωστών αλλά και οδηγών του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα την μη κάλυψη των επειγουσών αναγκών σε όλες τις βάρδιες της ημέρας.
Το κενό αυτό έρχονται να καλύψουν εθελοντικά τα μέλη της ΕΟΔ (Παράρτημα Κυκλάδων), υπερβάλλοντας εαυτόν αρκετές φορές, δίχως να διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό, χωρίς την οικονομική στήριξη κανενός φορέα, συμπεριλαμβανομένων της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης .
Απουσιάζει ακόμα και η ελάχιστη ηθική στήριξη προς την ΕΟΔ, ειδικά από όλους όσοι κομπάζουν σε δημόσιο λόγο περί μιας κοινωνικής στάσης προσφοράς και αλληλεγγύης. Γιατί αυτά είναι δυστυχώς μόνο λόγια, προς δημόσια και μόνο χρήση και κατανάλωση, χωρίς αναφορά σε αποδέκτες.

Την Τετάρτη 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε άλλη μια διακομιδή ηλικιωμένης από το Κέντρο Υγείας προς το λιμάνι.
Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Η Πάρος ετοιμάζεται να δεχτεί μαζικά κύματα επισκεπτών και τα προβλήματα σε ζητήματα αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών υγείας, λόγω ελλείψεων σε βάρδιες του ΕΚΑΒ, φέρνουν στο μυαλό δυστυχώς, εφιαλτικά σενάρια που όλοι απευχόμαστε να ζήσουμε καθώς νησιώτες και επισκέπτες θα έχουμε όλοι εναποθέσει την υγεία και τη ζωή μας κυριολεκτικά στην τύχη. 


Το πρώτιστο που θα πρέπει να ενδιαφέρει όλους μας ως τοπική κοινωνία είναι να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή εξαιτίας των παραπάνω προβλημάτων. Γιατί η ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό. Και η φήμη της Πάρου επίσης, ως νησιού δημοφιλούς που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες είναι αγαθό, μικρότερης ασφαλούς αξίας αλλά και σημαντικής επισφάλειας. Γιατί κάθε επείγον περιστατικό υγείας που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, προσθέτει δυστυχώς απαξία και γίνεται αρνητική διαφήμιση για το νησί αυτό, που συγκαταλέγεται κατά τα άλλα, ανάμεσα στους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς διακοπών.

Η σαγήνη της Πάρου δεν θα πρέπει να αμαυρώνεται, το νησί δεν θα πρέπει να έχει δύο όψεις, μια θετική και μια αρνητική ως έρμαιο της τύχης του...
- See more at: http://parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-koinonia/item/15794-paros-synexizontai-oi-diakomides-apo-tin-eod-afimenoi-stin-tyxi-tous-oi-nisiotes#sthash.u4VjjrCR.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: