slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε κλίμα συγκίνησης η καρδιολογική ημερίδα στη μνήμη του Νίκου Πρωτονοτάριου (video+φώτος)

ο Φιλωτιτης γ.γ. της Καρδιολογικής
Εταιρίας Γιάννη Βλασερό
Σε κλίμα συγκίνησης και με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή 8 Μαΐου στην Νάξο, από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, καρδιολογική ημερίδα στη μνήμη του καρδιολόγου ερευνητή Νίκου Πρωτονοτάριου.

Στην εκδήλωση έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας στη σύζυγο του Νίκου Πρωτονοτάριου Ανταλένα Τσατσοπούλου, ενώ διάλεξη για το έργο και τη διεθνή αναγνώριση του Ναξιώτη καρδιολόγου και ερευνητή, έδωσε ο πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρίας Στέφανος Φούσας.




Πιο συγκεκριμένα, η επιστημονική αυτή εκδήλωση περιελάμβανε δύο τμήματα:

Το πρώτο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγίου Νικοδήμου το μεσημέρι της Παρασκευής και περιελάμβανε εκπαίδευση 30 πολιτών στην βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή. Η εκπαίδευση έγινε επάνω σε προπλάσματα από 5 εξειδικευμένους εκπαιδευτές, ενώ στους εκπαιδευόμενους, δόθηκε Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό.



Το βράδυ της ίδιας ημέρας με την παρουσία πλήθους κόσμου στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου "Ιάκωβος Καμπανέλλης" πραγματοποιήθηκε ειδική τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Νίκου Πρωτονοτάριου, με αναφορά στους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως καπνίσματος, υπέρτασης, υπερλιπιδαιμίας, μεταβολικού συνδρόμου και πως θα αποφύγουμε το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Στην εκδήλωση εκτός τον πρόεδρο Στέφανο Φούσα και μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας Ελλάδας, τον καρδιολόγο και τον τέως γ.γ. της Καρδιολογικής Εταιρίας Γιάννη Βλασερό, που είχε την ευθύνη της όλης διοργάνωσης και την παιδίατρο Ανταλένα Τσατσοπούλου (σύζυγο του Νίκου Πρωτονοτάριου), μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν: ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Παροναξίας π. Νικόλαος Αλεξόπουλος, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης κι άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, ο αν. διοικητής του Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου Βασίλης Ραπτάκης καθώς και αρκετοί γιατροί.



Ιδιαίτερα συγκινητικά και τιμητικά στη μνήμη του Ναξιώτη Καρδιολόγου και Ερευνητή Νίκου Πρωτονοτάριου ήταν τα λόγια όλων των ομιλητών κατά το χαιρετισμό τους στην έναρξη της ημερίδας...

Δείτε αποσπάσματα από το χαιρετισμό που απηύθυναν οι παρευρισκόμενοι στην ημερίδα:







Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς, ακολούθησε αναφορά στους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου (καπνίσματος, υπέρτασης, υπερλιπιδαιμίας, μεταβολικού συνδρόμου και πως θα αποφύγουμε το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου) από τους ιατρούς, μέλη της καρδιολογικής εταιρίας κ.κ. Ε. Μάτσακα, Α. Αναστασάκη, Στ. Χαντανή καθώς και του προέδρου της ΕΚΕ Στ. Φούσα και του Ναξιώτη καρδιολόγου Γ. Βλασερού.




Η εκδήλωση έκλεισε με διάλεξη του προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανου Φούσα (Επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής στο Τζάνειο Νοσοκομείο), για το έργο και τη διεθνή αναγνώριση του Νίκου Πρωτονοτάριου τον οποίο αποκάλεσε "γίγαντα της ιατρικής".



Ακολούθησε η τιμητική τελετή στη μνήμη του Καρδιολόγου και Ερευνητή Νίκου Πρωτονοτάριου και η απονομή πλακέτας στην σύζυγο του, Ανταλένα Τσατσοπούλου, η οποία εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας και όσους συνέβαλαν για τη διεξαγωγή της ημερίδας.

http://www.naxostimes.gr/naxos/2004-se-klima-sygkinisis-i-imerida-tis-eke-sti-mnimi-tou-nikou-protonotariou
Δείτε στο video τι είπε ο κ. Φούσας στη διάλεξη του, για το έργο και τη διεθνή αναγνώριση του Νίκου Πρωτονοτάριου, καθώς και την απονομή της τιμητικής πλακέτας στην κ. Ανταλένα Τσατσοπούλου:

Δεν υπάρχουν σχόλια: