slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καραμανλής: Παρανοϊκή ακόμα και η σκέψη για Grexit « καμπανάκι» κινδύνου προς την κυβέρνηση


Έντονη ανησυχία από τον πρώην πρωθυπουργό για τις οικονομικές εξελίξεις
Είναι παρανοϊκή ακόμη και η σκέψη για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», σημειώνει ο Κώστας Καραμανλής στις κατ ιδίαν συζητήσεις του, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα.Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής ο Κώστας Καραμανλής σχολιάζει σε συνομιλητές του ότι : «Είναι δραματική η καθυστέρηση για την επίτευξη της συμφωνίας με τους δανειστές».

Αυτή η τελευταία φράση του πρώην πρωθυπουργού ερμηνεύεται από πολλούς εκ των τακτικών συνομιλητών ως «καμπανάκι» κινδύνου προς την κυβέρνηση, καθώς ο Κώστας Καραμανλής δεν κρύβει το γεγονός ότι και ο ίδιος περίμενε να είχε κλείσει η συμφωνία πολύ νωρίτερα και να είχε βγει η χώρα από το κλίμα αβεβαιότητας.

Στενοί του συνεργάτες του κ. Καραμανλή σημειώνουν πως ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά πως το πιθανότερο είναι να υπάρξει τελικά συμφωνία, αλλά όσο αυτό δεν γίνεται πράξη τόσο εντείνεται και η δική του ανησυχία. Σε πολιτικό επίπεδο, τα ίδια πρόσωπα, σχολιάζοντας αυτές τις τελευταίες αναφορές τους, «βλέπουν» πίσω από τις γραμμές και την άσκηση – για πρώτη φορά – κριτικής ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα, ειδικά όταν μιλά ευθέως για «δραματικές εξελίξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: