slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όχι «μπαλτά» στην Παιδεία λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και καλούν σε ευρεία συμπαράταξη ενάντια στην αντιμεταρρύθμιση

Την αντίθεσή τους στην πολιτική που ασκεί ο νυν υπουργός Παιδείας κ.Μπαλτάς εκφράζουν με έντονο τρόπο γνωστά στελέχη της νέας γενιάς του ΠΑΣΟΚ και ζητούν ευρεία συμπαράταξη ενάντια στην αντιμεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας.
Σε κείμενο που υπογράφουν οι πρώην βουλευτές κυρίες Νάντια Γιαννακοπούλου, Χαρά Κεφαλίδου, οι πολιτευτές Κατερίνα Βαλαβάνη, Μιχάλης Χάλαρης αλλά και το μέλος της Κ.Π.Ε του ΠΑΣΟΚ κ.Χρήστος Δρούζιας με τίτλο "Όχι «μπαλτά» στην Παιδεία. Ευρεία Συμπαράταξη ΤΩΡΑ ενάντια στην αντιμεταρρύθμιση" αναφέρουν:

Ήρθε η στιγμή που δεν μπορούμε να περιμένουμε να συμβεί το μοιραίο, ανκαι το επιδιώκουν, το προκαλούν με κάθε τρόπο.

Ήρθε η στιγμή που δεν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί και απαθείς θεατές της επικείμενης διάλυσης σε βασικούς τομείς και σίγουρα όχι στο θέμα της Παιδείας!


Ότι ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας αφορά τόσο το ξεθεμελίωμα του νόμου Διαμαντοπούλου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ενός νόμου που θεσπίστηκε με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία στη Βουλή από ιδρύσεως ελληνικού κράτους) όσο και την κατεδάφιση κάθε προοδευτικής και καινοτόμας προσπάθειας των τελευταίων δέκα χρόνων.

  • Επαναφέρουν τις στρεβλώσεις του παρελθόντος με πρώτο τον κομματισμό στα Πανεπιστήμια, με το πρόσχημα της δημοκρατίας.
  • Καταργούν τα Συμβούλια Διοίκησης και διώχνουν εξαιρετικά σημαντικούς επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Καταργούν κάθε αξιολόγηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 
  • Καταργούν την αξιοκρατία σε κάθε επιλογή διευθυντικού στελέχους (οι δάσκαλοι θα εκλέγουν τους διευθυντές όπως συμβαίνει στην Λατινική Αμερική).
  • Καταργούν την ηλεκτρονική ψηφοφορία για να μπορούν εύκολα διάφορες ομάδες να καίνε κάλπες.
  • Η αριστεία εξοβελίζεται από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα (καθώς κατά δήλωση του αρμόδιου υπουργού αποτελεί ρετσινιά!) με την υποβάθμιση του θεσμού των Προτύπων - Πειραματικών σχολείων μέσω της κατάργησης των εισαγωγικών εξετάσεων.
  • Επαναφέρουν το θέμα των αιώνιων φοιτητών.
Οπισθοδρομούν. Ισοπεδώνουν και Καταργούν. ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ!


Η για «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιστρέφει τα πανεπιστήμια στο χθες, χωρίς σχέδιο, χωρίς να έχει να προτείνει οτιδήποτε καινούργιο. Μάλλον δεν ξέρει τι θέλει και δυστυχώς δεν ξέρει που πάει.


Απαιτείται ΤΩΡΑ, μια ευρεία Συμπαράταξη για την Παιδεία, ενάντια στην αντιμεταρρύθμιση που επιχειρείται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.Συμπαράταξη, με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών - δημοκρατικών δυνάμεων, προσώπων, κομμάτων, κινήσεων πολιτών και μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εγκληματική οπισθοδρόμηση. 


Καλούμε τον Πρωθυπουργό να μην επιτρέψει τον «ετσιθελισμό» και την παρωχημένη, αυταρχική και επικίνδυνη ιδεοληψία του υπουργού Παιδείας.Να μην κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή χωρίς προηγούμενη ευρύτατη διαβούλευση.
Να μην ψηφιστεί νομοσχέδιο για την Παιδεία αν δεν υπάρξει συναίνεση τουλάχιστον των 2/3 των βουλευτών, όπως συνέβη και στο νόμο για τα πανεπιστήμια.


Για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει δημιουργηθεί και σχετική σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/protovouliagiapaideia


Το κείμενο υπογράφουν με αλφαβητική σειρά:
Βαλαβάνη Κατερίνα - Υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β Αθηνών Γιαννακοπούλου Νάντια - Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Δρούζιας Χρήστος - Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚΚεφαλίδου Χαρά - Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτής Δράμας Χάλαρης Μιχάλης - Μέλος Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατικής Παράταξης, υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων



Δεν υπάρχουν σχόλια: