slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Όχι" του δήμου Πάρου στην κατάθεση ταμειακών διαθέσιμων



Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 22 Απριλίου, μετά την γνωστοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τίτλο «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος» με ΦΕΚ 41-20/4/2015.
Με την παραπάνω ΠΝΠ οι ΟΤΑ A΄Bαθμού, μεταξύ όλων των φορέων Γενικής Κυβέρνησης, υποχρεούνται να καταθέσουν τα ταμειακά του διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος ώστε να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους. Με την 112/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου:
Καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π., με την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της.
Καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π.
Αποφασίζει τη μη εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του, καθώς και η δυνατότητά του να ανταποκριθεί στη στοιχειώδη λειτουργία του.
Επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του, προκειμένου να προστατευθούν τα χρήματα των πολιτών εξαντλώντας κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα που θα μας δοθεί, με σκοπό να ακυρώσουμε το περιεχόμενο της Π.Ν.Π.
Αποφασίζει να συμμετάσχει ο Δήμος Πάρου σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μαζί με το προσωπικό του, αρχής γενομένης από την ημέρα κατά την οποία θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:
Στην Κεντρική Ένωση Δήμων (Κ.Ε.Δ.Ε.)
Στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου
Στον Τύπο
Στο διαδίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια: