slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αννα Διαμαντοπούλου: “Κουρέλι καταντούν την εθνική συναίνεση”


Σχόλιο Αννας Διαμαντοπούλου στο facebook για την "αντιμεταρρύθμιση" που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Όταν έγιναν οι προγραμματικές δηλώσεις έγραψα ένα κείμενο στο FB: ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, με κεντρική παρατήρηση την εμμονή του Υπουργού Παιδείας... να καταργεί:
- Κατάργηση των πειραματικών
- Κατάργηση της αξιολόγησης
 -Κατάργηση των συμβουλίων στα πανεπιστήμια

 και όλα αυτά με "μπόλικη" επιστροφή στο παρελθόν:
-Επαναφορά των αιώνιων φοιτητών
-Επαναφορά του ασύλου της ασυδοσίας
-Επαναφορά της κομματικοποίησης της εκλογής των πρυτάνεων η οποία επεκτείνεται και στους διευθυντές των σχολείων.

Χθες, ο Υπουργός ανακοίνωσε ένα νόμο-κουρελού!!! Όπου χύδην μπερδεύονται όλα: Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Πειραματικά, Πανεπιστήμια, φροντιστήρια και ανθρωπιστική κρίση χωρίς συνολική αντίληψη του χώρου, χωρίς μελέτες, χωρίς στοιχειώδη διαβούλευση: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=695149

Κάθε παρωχημένη ιδεοληψία της δεκαετίας του΄80 επανήλθε, αφού, όμως, πρώτα πρόλαβαν και διορίστηκαν 13 κομματικά στελέχη με ελάχιστα προσόντα, ως Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης καταστρατηγώντας την αρχή της "πολιτικής ανεξιθρησκίας" που ευαγγελίζονταν ο κ. Μπαλτάς στις προγραμματικές του δηλώσεις 2 μήνες πριν. 

Αυτό είναι λοιπόν το όραμα της "πρώτης φοράς Αριστερά" στην οποία όλο το πολιτικό σύστημα υποκλινόταν και απολογούνταν 70 χρόνια τώρα; 
Καμία νέα ιδέα, καμία καινοτόμα πρόταση, καμία γνώση για το τί γίνεται στον κόσμο. Μια σύγχυση και στρέβλωση των εννοιών της Δημοκρατίας και της Αξιοκρατίας, μια άτακτη επιστροφή στην ελάσσονα προσπάθεια και διαγραφή κάθε σκέψης αξιολόγησης και ανταμοιβής των αξίων.

Μια Αριστερά που διαλύοντας κάθε προσπάθεια αξιολόγησης, αξιοκρατίας και αριστείας, υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και επιτρέπει να διακριθούν - και εντέλει να "επιβληθούν" - όσοι μπορούν να πληρώσουν ή να φύγουν έξω.

"Η κουρελού" που παρουσίασε ο Υπουργός (και το κομμάτι του κυβερνώντος κόμματος που ιδεολογικά εκφράζει) είναι απείκασμα της εξιδανικευμένης εικόνας μιας δήθεν μορφωμένης και δήθεν αξιακής Αριστεράς που δέσποζε στη διανόηση, στα πανεπιστήμια και στην κοινωνία και έπρεπε εν τέλει να κυβερνήσει για να αποκαλυφθεί . Μια "αποκάλυψη" αναγκαία για να μας απελευθερώσει από τα ιερά τοτέμ του παρελθόντος, αλλά και οπισθοδρομική για τη χώρα και κυρίως για τους νέους και τις οικογένειές τους.

ΥΓ. Μία κατά τη γνώμη μου αναγκαία για τη χώρα επιλογή, θα ήταν να συμφωνηθεί ΤΩΡΑ ότι για κάθε αλλαγή στην Παιδεία θα απαιτείται η συναίνεση των 2/3 της Βουλής. Θέλω να πιστεύω, ότι και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δυνάμεις που κατανοούν αυτή την Εθνική Ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: