slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βηματοδότης: Οικογενειοκρατία (πάλι) στο κράτος


Διότι οι Συριζανέλ τιμούν τις οικογενειακές σχέσεις!

Μία από τα ίδια, θα πείτε, και με τούτη την (πρώτη φορά αριστερά) κυβέρνηση. Διορίζουν στον κρατικό μηχανισμό συγγενείς και φίλους τους ή συγγενείς άλλων υπουργών, ακόμη και τον πρωτοξάδελφο του Πρωθυπουργού. Και μη μου πείτε ότι δεν είναι σπάνιο πολιτικό φαινόμενο, ίσως και παγκοσμίως, το γεγονός ότι υπάρχει ανδρόγυνο στο Υπουργικό Συμβούλιο; Δηλαδή, για να καταλάβω, μπορούν άνετα στο σπίτι τους να κάνουν μια κυβερνητική επιτροπή ή έστω ένα μίνι Υπουργικό Συμβούλιο (αν φωνάξουν και κανέναν άλλον υπουργό) ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας και η σύζυγός του, αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου...
Δεν είναι όμως το μοναδικό ανδρόγυνο στον κρατικό μηχανισμό.
Ο Κ. Παπαϊωάννου είναι γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Δικαιοσύνης. Η σύζυγός του, η Κλειώ Παπαπανταλέων, έχει τοποθετηθεί σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου, τη σύντροφο του οποίου, Ιφιγένεια Καμτσίδου, φρόντισε ο Γ. Κατρούγκαλος να την τοποθετήσει πρόεδρο στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.
Και αρχίζει τώρα ένα ντόμινο διορισμών συγγενών: ο υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης τοποθέτησε ως σύμβουλό του τον αδελφό της Ρένας Δούρου Π. Δούρο.
Ο σύντροφος της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου Δ. Μπενίσης έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια Αττικής, εκεί δηλαδή όπου προΐσταται η σύντροφός του.
Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς τοποθέτησε, όπως διαβάσατε παραπάνω, τον πρώτο εξάδελφο του Πρωθυπουργού Γ. Τσίπρα ως σύμβουλό του και του ανέθεσε μάλιστα και την πρώτη αποστολή του στο Ιράν.
Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά έχει ως σύμβουλο τον αδελφό της Νίκο Κουντουρά...
Θέλετε κι άλλα; Ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ευ. Καλπαδάκης είναι ανιψιός της συζύγου του υπουργού Εσωτερικών Ν. Βούτση. O έτερος αδελφός Καλπαδάκη Γ. Καλπαδάκης είναι επικεφαλής του γραφείου του αντιπροέδρου Ι. Δραγασάκη. 
Και μαζί με όλα αυτά και στην Αριστερά, όπως φαίνεται, καλά κρατεί η οικογενειοκρατία: η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι, ως γνωστόν, κόρη του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου, ενώ τουλάχιστον τρεις υπουργοί έχουν φροντίσει να διορίσουν ως συμβούλους παιδιά ή ανίψια παλαιών στελεχών του ΚΚΕ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν σας βγαινει τιποτα παπαγαλάκια ε;

Ανώνυμος είπε...

Ενώ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βγαίνουν όλα...Που τέτοια τύχη, τους πήρε ο κατήφορος και μαζί με αυτούς κι όλη τη χώρα μαζί. Αλλά μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Καλή Ανάσταση από τη νεοχούντα Τσίπρα/Καμμένου/Βαρουφάκη