slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κεφαλογιάννης: ‘Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης’

   Κεφαλογιάννης

"Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι ζήτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης - δεν μπορεί να παρέμβει και να το αλλάξει - είναι αποκλειστικά πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης". Αυτό ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,8 ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννης, ο οποίος μόλις επανήλθε το ζήτημα στην δημοσιότητα, το έφερε στο Ευρωκοινοβούλιο με ερώτηση που κατέθεσε.
“Υπάρχει ειδική διάταξη μέσα στις συμφωνίες της ΕΕ που αφορά τη νησιωτικότητα και κυρίως των μικρών νησιών όπως των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων και του Βορείου Αιγαίου που έχουν ειδικό καθεστώς. Δεν μπορεί η Ε.Ε. ακόμη και με αποφάσεις της Ε.Επιτροπής Κομισιον να αλλάξει αυτή την διάταξη. Οι μόνοες που μπορούν να το αλλάξουν είναι οι ελληνικές κυβερνήσεις – η Ε.Ε. Δεν μπορεί να το αλλάξει. Μόνο με μονομερή απόφαση της ίδιας της κυβέρνησης και με δικό τους αίτημα. Μέσα στο πλαίσιο των προβλημάτων η κυβέρνηση επέλεξε ως πρώτη προτεραιότητα, να αυξήσει το ΦΠΑ στα νησιά. Νομίζω ότι αυτό πρ΄πει να το συζητήσει ξανά με όλους τους φορείς. Αυτό δεν είναι κοινωνικά δίκαιο διότι περιλαμβάνεται στους έμμεσους φόρους... Σε κάθε περίπτωση η Ε.Ε. δεν μπορεί να παρέμβει στο ζήτημα του ΦΠΑ. Είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης και απόλυτη ευθύνη της.

Νομίζω ότι οι τοπικοί φορείς πρέπει να δουν τα θέματα με πολύ προσοχή αλλά οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν μέχρι την επόμενη εβδομάδα, διότι τώρα αναμένεται να κατατεθούν μέτρα. Από τη στιγμή που θα κατατεθούν τα μέτρα, θα είναι πολύ δύσκολο ν' αλλάξουν μετά...” όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. μίλησε ακόμη για τις πολιτικές εξελίξεις επισημαίνοντας πως 'η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά την εθνική της κυριαρχία -δηλαδή, όταν θα μπορούμε να καλύπτουμε τις βασικές μας υποχρεώσεις'.

Πρόσθεσε ακόμη ότι αυτή την στιγμή ο Τουρισμός κινδυνεύει να 'τιναχτεί' στον αέρα, αφού με την διεξαγωγή των εκλογών έχουν 'παγώσει' πολλές κρατήσεις ενώ οι Τουρ Οπερέιτορς απαιτούν να υπογράφονται συμβόλαια με 'ρήτρα' δραχμής!!!

'Οι εκλογές όμως τέλειωσαν. Η κυβέρνηση εξελέγη για να κυβερνήσει. Ο πρωθυπουργός είναι ένας νέος άνθρωπος και όλες οι ευθύνες είναι πάνω του. Εμείς δεν έχουμε αντιπαλότητα με την Αριστερά. Αλλά αυτός ο ίδιος είναι που πρέπει να βάλει τα πράγματα στην θέση τους να προχωρήσει σε συμβιβασμό και να βοηθήσει την Ελλάδα'. / Π.Ντ.



ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

https://www.mixcloud.com/peggydokou/manolis-kefalogiannis-fpa/

Δεν υπάρχουν σχόλια: