slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νίκος Μανιός : VIDEO τι είπε στο Φιλώτι ο για τη καταχώριση του "Αρσενικού Νάξου» στο κοινοτικό μητρώο Π.Ο.Π


Με τη συμμετοχή του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Μανιού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στο Φιλώτι Νάξου συγκέντρωση με θέμα την υποβολή φακέλου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την καταχώριση του τοπικού προϊόντος «Αρσενικό Νάξου» στο κοινοτικό μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης.
Ως εμπνευστής της ιδέας, της υλοποίησης και ολοκλήρωσης της μελέτης, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, μίλησε στην εκδήλωση για την μεγάλη σημασία που έχει η προσπάθεια αυτή για τους κτηνοτρόφους – τυροκόμους της ορεινής Νάξου αλλά και ολόκληρου του νησιού "γιατί γίνεται σε μία δύσκολη εποχή".

Συγκεκριμένα ο κ. Μανιός τόνισε ότι: “όχι μόνο θα πρέπει να αντέξουμε αλλά και να αντισταθούμε σε αυτή τη δύσκολη εποχή κάνοντας μικρότερες παραγωγές προϊόντος, σε σχέση με άλλους, αλλά ανώτερης ποιότητας”.

Όπως σημειώνει ο Νίκος Μανιός το επόμενο βήμα του, είναι να βοηθήσει τις μικρές παραγωγές και άλλων παραδοσιακών προϊόντων που παράγονται στη Νάξο και στα άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μανιός αναφέρθηκε επίσης στην μελισσοκομία των νησιών των Κυκλάδων, τονίζοντας την τεράστια ζήτηση που έχει το μέλι και τις υψηλές τιμές του στο εξωτερικό. Για αυτό τον λόγο, όπως είπε, θα πρέπει οι μελισσοπαραγωγοί να κάνουν μεγαλύτερες παραγωγές, οι οποίες να προωθούνται μέσα από νόμιμα δίκτυα έτσι ώστε το προϊόν να έχει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, τόνισε, θα πρέπει οι παραγωγοί να είναι όλοι μαζί και όχι μεμονωμένοι.

"Στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι φορείς. Είναι δικαίωμα των παραγωγών να πωλούν τα προϊόντα που παράγουν" είπε, ενώ κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι: “Θα παράγουμε προϊόντα ανώτερης ποιότητας, θα τα πουλάμε, έτσι ώστε να αντισταθούμε στην προσπάθεια που κάνουν για να μας εξαφανίσουν από τον οικονομικό χάρτη”.

Δείτε στα video που ακολουθούν την ομιλία, του κ. Νίκου Μανιού:


Δεν υπάρχουν σχόλια: