slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βόμβα Βρούτση: Όχι σε β’ γύρο. Πρόεδρος ο Μεϊμαράκης, αντιπρόεδρος ο Μητσοτάκης

Μια πρόταση που θα συζητηθεί έκανε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΔ.

Ο κ. Βρούτσης έκανε μια πολιτική πρόταση, ζητώντας να μην πάμε σε δεύτερο γύρο αλλά να υπάρξει συννενόηση μεταξύ των δυο υποψηφίων για το καλό της παράταξης έτσι ώστε να αρχίσει να παίζει δυναμικά τον ρόλο της, δηλαδή να κάνει αντιπολίτευση.
Ο πρώην υπουργός πρότεινε να μην γίνει δεύτερος γύρος αλλά να συννενοηθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να γίνει πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης και αντιπρόεδρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαντάζει πολύ πιθανό, αφού ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να πάμε σε δεύτερο γύρο και να διεκδικήσει την αρχηγία της ΝΔ.
Είπε χαρακτηριστικά:

«...Για έμενα μετά την αποτύπωση την οριστική του αποτελέσματος, επιθυμία δική μου θα ήταν το καλύτερο δυνατόν να υπάρχει μια θεσμική διευθέτηση όσον αφορά τον πρόεδρο που είναι ο κ. Μεϊμαράκης και με τον κ. Μητσοτάκη να υπάρχει μια συνεννόηση έτσι ώστε να μην πάμε σε επόμενες εκλογές. Πιστεύω ότι υπάρχει ο πολιτικός χώρος της συνεννόησης και της άθροισης των δυνάμεων γιατί αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι η συγκρότηση της ΝΔ. Πιστεύω ότι ο Κυριακός Μητσοτάκης έχει να δώσει πάρα πολλά και μπορεί να τα δώσει. Στο τιμόνι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επίσης επίσης, όπως και ο Άδωνις και ο Αποστόλης Τζιτζικώστας άρα να αποφύγουμε την επομένη εκλογική διαδικασία. Εάν η διάφορα είναι ευδιάκριτη και είναι αυτό το αποτύπωμα το τελικό των εκλογών πιστεύω ότι είναι μια καλή, ίσως η πιο συμφέρουσα για όλους εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: