slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καραμανλής για επαφές με Τσίπρα: Καμία «ανοιχτή γραμμή»-Τον πήρα μια φορά τηλέφωνο για να μη διαλύσει τη χώρα

 
Τι απαντά ο Καραμανλής για τις επικοινωνίες με Τσίπρα και τα θετικά λόγια υπέρ του Πρωθυπουργού
«Φωτιές» άναψαν στο πολιτικό σκηνικό ευρύτερα – και ιδίως στη Νέα Δημοκρατία – οι αναφορές δύο στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή ότι υπήρξαν επικοινωνίες του πρώην Πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα.
Οι πρώην υπουργοί, Θεόδωρος Ρουσόπουλος και Ευριπίδης Στυλιανίδης, που διατηρούν στενές επαφές με τον πρώην πρωθυπουργό, αποκάλυψαν επικοινωνίες μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κώστα Καραμανλή σε κρίσιμες πολιτικές στιγμές. Μάλιστα, ο Θ. Ρουσόπουλος απέδωσε και ηγετικά χαρακτηριστικά τον νυν Πρωθυπουργό, προκαλώντας αίσθηση.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αποκάλυψε ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Καραμανλή το βράδυ της κρίσιμης 17ωρης διαπραγμάτευσης στι Βρυξέλλες.


Σύμφωνα με το Mega υπήρξε μια ακόμη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Τσίπρα Καραμανλή τον Φεβρουάριο, λίγο πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όταν ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κώστα Καραμανλή και του δήλωσε την πρόθεση του να τον προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε αρνητικά.

Πηγές από το καραμανλικό μπλοκ επισημαίνουν με νόημα ότι ο Κώστας Καραμανλής «παρεμβαίνει ακόμη και με απευθείας επικοινωνίες όταν κρίνει ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα».Επιβεβαιώνουν δε εκείνη την επικονωνία προσθέτοντας ότι «αυτό που θέλησε να κάνει τότε ήταν να λειτουργήσει ο λόγος του ως αντίβαρο προς τις φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- όπως αυτή του Παναγιώτη Λαφαζάνη- που εισηγούνταν ακόμη και ρήξη με την Ευρώπη».

Από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή σε σχέση με τις δηλώσεις Ρουσόπουλου τονίζουν ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έγιναν στο παρελθόν και ότι οι δυο άνδρες δεν έχουν ανοιχτή γραμμή ότι δεν βρίσκονται δηλαδή σε διαρκή επικοινωνία.

Λένε μάλιστα ότι οι αναφορές Ρουσόπουλου σε ηγετικά χαρακτηριστικά του Τσίπρα δεν συνεπάγονται και συνολική πολιτική αποδοχή του. «Δεν σημαίνει ότι αυτά τα ηγετικά χαρακτηριστικά χρησιμοποιούνται για το καλό της χώρας» σημειώνουν με νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: