slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

NΔ: Η «δύναμη κρούσης» των υποψηφίων για την προεδρία – Ποιος είναι με ποιον (ονόματα)


Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες της 22ας Νοεμβρίου για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της ΝΔ, το15minutes.gr καταγράφει τις προτιμήσεις των γαλάζιων στελεχών σε όλη την Ελλάδα. Όπως είναι φυσικό πέρα από νυν και πρώην βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη είναι στο στόχαστρο των τεσσάρων μονομάχων. Πάντως μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές πολλοί θα αλλάξουν στρατόπεδο ενώ ακόμα περισσότερες θα είναι και οι εκπλήξεις.


Τι γίνεται στην Αττική

Στην Α Αθήνας η Όλγα Κεφαλογιάννη επιμένει πως δεν μπορεί ο πρόεδρος να μην είναι κοινοβουλευτικός, χτυπώντας έτσι τον Τζιτζικώστα και στηρίζοντας έμμεσα τον Ευάγγελο Μειμαράκη. Την ίδια στάση φαίνεται να κρατάει και ο Βασίλης Κικίλιας ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη με το Νικήτα Κακλαμάνη στηρίζουν ανοιχτά τον Ευάγγελο Μειμαράκη. Πάντως οι πρώην βουλευτές Θάνος Πλεύρης και Αλέξανδρος Μωραϊτάκης κινούνται υπέρ του Άδωνι Γεωργίαδη.

Στη Β΄ Αθήνας ο Νίκος Δένδιας στηρίζει τον Ευάγγελο Μειμαράκη, όπως και οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Μάκης Γιακουμάτος και η Κατερίνα Παπακώστα. Ο Κωστής Χατζηδάκης που έχει καλές σχέσεις με τον Ευάγγελο Μειμαράκη φαίνεται να στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ίδια γραμμή πάντως ακολουθεί και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενώ η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου στηρίζει σκληρά τον Τζιτζικώστα. Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει και ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος ενώ η Τάνια Ιακωβίδου υποστηρίζει τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Στη Β΄ Αθήνας την υποψηφιότητα Μητσοτάκη στηρίζουν ακόμα ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και ο δήμαρχος Δάφνης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Στην περιφέρεια Αττικής ο Μάκης Βορίδης κινείται προς την πλευρά Μειμαράκη όπως και η Γεωργία Μαρτίνου. Ο Γιώργος Βλάχος και ο Θανάσης Μπούρας έχουν βγει ανοιχτά υπέρ Μειμαράκη.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, Χάρης Δαμάσκος δεν έχει πάρει ακόμα θέση ενώ η περιφερειακή σύμβουλος Φωτεινή Βρύνα και ο υποψήφιος στο Επικρατείας Νίκος Πέπας στηρίζουν τον Μειμαράκη. Απο την άλλη ο πολιτευτής στην περιφέρεια Αττικής Ανδρέας Τσώκος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δυτικής Αττικής, Θανάσης Δρένης και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βόρειας Αττικής Φρόσω Σακελλάριου είναι στο πλευρό του Τζιτζικώστα ενώ ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σοφρώνης υπέρ του Μητσοτάκη.

Στην Α΄ Πειραιά ο Κώστας Κατσαφάδος, αλλά και στη Β΄ Πειραιά, ο Γιάννης Τραγάκης τάσσονται υπέρ του Ευάγγελου Μειμαράκη ενώ μαζί τους είναι και ο «σαμαρικός» Φαήλος Κρανιδιώτης. Στον Πειραιά πάντως ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με ποιον είναι οι βουλευτές Επικρατείας και οι ευρωβουλευτές

Οι βουλευτές Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και Βασίλης Οικονόμου στηρίζουν τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ ενώ προς τα εκεί κινείται και ο Θόδωρος Φορτσάκης ενώ η Νίκη Κεραμέως έχει ανοιχτή γραμμή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Από την άλλη ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών Μανώλης Κεφαλογιάννης «τρέχει» για τον Μειμαράκη ενώ προς τον σημερινό πρόεδρο κλίνει και η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Ο Γιώργος Κύρτσος και η Μαρία Σπυράκη στηρίζουν ανοιχτά τον Μειμαράκη ενώ ο Θοδωρής Ζαγοράκης τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ πάνω του έχει πέσει και ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης οι Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Γιάννης Ιωαννίδης και Σωτήρης Κούβελας είναι με τον Ευάγγελο Μειμαράκη ενώ η Έλενα Ράπτη, ο Κώστας Κιλτίδης και ο Γιώργος Ορφανός στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είναι και ο προεδρος ΝΟΔΕ Θεσαλονίκης Μήνας Σαμαντζίδης αλλά και οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου, Ευόσμου Πέτρος Σούλας και Πάυλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης. Ο «σαμαρικός» πάντως Στράτος Σιμόπουλος στηρίζει τον Μεϊμαράκη. Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης Βίκυ Νάκου, η πρώην γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μπακατσέλος, στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Κώστας Τσιρώνης και Ανατολικής Θεσσαλονίκης Γιάννης Πάιδας, όπως και ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης Μιχάλης Ζαφειρίου είναι με τον Μειμαράκη. Ο Θόδωρος Καράογλου στη Β΄ Θεσαλονικής με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυριάκο Λάζο και τον «σαμαρικό» Δημήτρη Βαρτζόπουλο είναι με τον Μειμαράκη ενώ ο Σάββας Αναστασιάδης κινείται προς τον Τζιτζικώστα.

Πάντως στη Β΄ Θεσαλονίκης από όπου κατάγεται ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει μαζί του τους δημάρχους, Χαλκηδόνος Γιάννη Τσουκνιδά, Ωραιοκάστρου Αστέριο Γαβότση, Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και Βόλβης Διαμαντή Λιάμα ενώ δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης κινείται προς τον Μεϊμαράκη.

Με ποιους είναι τα στελέχη της Πελοποννήσου

Στην Κορινθία ο Χρήστος Δήμας θα στηρίξει τον Απ. Τζιτζικώστα ενώ ο πρώην υπουργός Νίκος Ταγαράς συντάσσεται με τον σημερινό πρόεδρο. Στην ίδια περιοχή όμως εκλέγεται και ο στενός φίλος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και σημερινός αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης, που δραστηριοποιείται έντονα υπέρ του ενώ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Δημητρόπουλος, στηρίζει τον περιφερειάρχη.

Στην Αρκαδία ο Κώστας Βλάσσης είναι υπέρ τον Απόστολο Τζιτζικώστα όπως και η κόρη του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και πολιτεύτρια Εύη Τατούλη ενώ ο πρώην γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος στηρίζει σκληρά τον Ευάγγελο Μειμαράκη.

Στην Αργολίδα ο Γιάννης Ανδριανός στηρίζει τον Ευάγγελο Μειμαράκη ενώ ο δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος τον περιφερειάρχη. Στη Λακωνία ο Θανάσης Δαβάκης κινείται προς τον Μειμαράκη όπως και η Φεβρωνία Πατριανάκου ενώ ο πρόεδρος ΝΟΔΕ, Κυριάκος Διαμαντάκος επιλεγεί Τζιτζικώστα.

Στην Καλαμάτα ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος στηρίζει τον σημερινό πρόεδρο ενώ ο Δημήτρης Σαμπατζιώτης και ο Μίλτος Χρυσομάλλης στηρίζουν τον Τζιτζικώστα. Ο δήμαρχος πάντως Παναγιώτης Νίκας είναι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Περικλής Μαντάς με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι συσχετισμοί στην Δυτική Ελλάδα

Στην Αχαΐα ο πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος, ο Άγγελος Τσιγκρής και ο πρόεδρος ΝΟΔΕ, Γιάννης Μάκκας στηρίζουν τον Τζιτζικώστα ενώ ο βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης παρόλο που με δημόσια δήλωση πήρε το μέρος του περιφερειάρχη, τα τελευταία 24ωρα φαίνεται να κρατάει αποστάσεις ενώ παραβρέθηκε και στην εκδήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα. Οι Νίκος Παπαδημάτος Νατάσα Ράγιου, Γιώργος Καλαμαλίκης και Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος είναι με τον Ευάγγελο Μειμαράκη. Από την άλλη ο πρώην υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης «τρέχει» για τον κουμπάρο του Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ και ο πρώην δήμαρχος της Πάτρας Ευάγγελος Φλωράτος κινείται προς την πλευρά του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο πρώην πρόεδρος πάντως της ΝΟΔΕ, Ανδρέας Μαζαράκης έχει ταχθεί στο πλευρό του Άδωνι Γεωργίαδη.

Στην Αιτωλοακαρνανία ο Μάριος Σαλμάς θα «παίξει» με την Συγγρού ενώ ο Κώστας Καραγκούνης κινείται μάλλον προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Τον περιφερειάρχη στηρίζουν ανοιχτά και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Κώστας Σύρρος ενώ ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου στηρίζει Μειμαράκη.

Στην Ηλεία ο Κώστας Τζαβάρας «μιλάει» με τον Απόστολο Τζιτζικώστα αν και δεν έχει εκφραστεί. Πάντως ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιώργος Χήνος στηρίζει σκληρά τον περιφερειάρχη ενώ ο Ανδρέας Μαρίνος κινείται προς τον Ευάγγελο Μειμαράκη όπως και ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Οι «πυρήνες» της Ηπείρου

Στα Ιωάννινα ο Κώστας Τασούλας έχει βγει ανοιχτά με τον Ευάγγελο Μειμαράκη ενώ ο πρώην υπουργός Σταύρος Καλογιάννης και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με τον Τζιτζικώστα. Η περιφερειακή σύμβουλος Παναγιώτα Μητροκώστα είναι υπέρ του Μειμαράκη.

Στην Άρτα ο Γιώργος Στύλιος στηρίζει ανοιχτά τον Απόστολο Τζιτζικώστα ενώ ο πρώην βουλευτής Κώστας Παπασιώζος τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Στην Πρέβεζα ο Στέργιος Γιαννάκης κλίνει προς τον Ευάγγελο Μειμαράκη ενώ στη Θεσπρωτία ο Βασίλης Γιόγιακας κινείται προς την πλευρά Τζιτζικώστα όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης ενώ ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας μιλάει με τον σημερινό πρόεδρο.

Στη Στερεά Ελλάδα

Στην Εύβοια τόσο ο Σίμος Κεδίκογλου όσο ο Κώστας Μαρκόπουλος στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα ενω ο πρόεδρος ΝΟΔΕ, Απόστολος Βαρδοκώστας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη Φθιώτιδα ο Χρήστος Σταικούρας έχει ταχθεί υπέρ του Μειμαράκη, ο πρώην δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ η πρώην βουλευτής Λένα Μακρή και ο δήμαρχος Δομοκού Δημήτρης Τζιαχρήστας με τον περιφερειάρχη.

Στη Βοιωτία ο Ευάγγελος Μπασιάκος όπως και ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας είναι με τον Ευάγγελο Μειμαράκη, ενω ο Μιχάλης Γιαννάκης που είχε περάσει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Νέα ΜΕΡΑ είναι με τον περιφερειάρχη. Στην Ευρυτανία ο Κώστας Κοντογεώργος είναι μαζί με τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ ενώ ο πρώην βουλευτής Δημοσθένης Τσαμάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πάντως ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Κώστας Μίχος είναι με τον Μητσοτάκη.

Στη Θεσσαλία

Στη Λάρισα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κινείται προς την πλευρά Μειμαράκη όπως και ο Χρήστος Κέλλας. Ο πρώην δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης όσο και η πρώην αντιπεριφερειαρχης Ρενά Καραλαριώτου στηρίζουν τον Τζιτζικώστα.

Στη Μαγνησία ο Χρήστος Μπουκώρος στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα ενώ η πρώην υφυπουργός Ζέτα Μακρή τον Ευάγγελο Μειμαράκη, όπως και ο γιος του Θανάση Νάκου και υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές, Χρήστος Νάκος.

Στα Τρίκαλα ο Κώστας Σκρέκας έχει βγει ανοιχτά υπέρ του Απόστολου Τζιτζικώστα όπως και ο πολιτευτής Θανάσης Λιούτας με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Νίκο Μουζακιάρη. Με τον περιφερειάρχη είναι και ο τέως βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος καθώς και ο πρώην υπουργός ο Σωτήρης Χατζηγάκης. Ο πρώην βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάννης «τρέχει» για τον Ευάγγελο Μειμαράκη, το ίδιο και ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκη.

Στην Καρδίτσα ο Κώστας Τσιάρας στηρίζει τον Μεϊμαράκη όπως και η πρώην βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα ενώ η πρόεδρος ΝΟΔΕ, Σοφία Τόλια στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Στις Σέρρες ο βουλευτής Κώστας Καραμανλής, μπορεί να κρατάει ίσες αποστάσεις, αλλά μέσα στην εβδομάδα βρέθηκε στο πλευρό του Ευάγγελου Μειμαράκη όταν επισκέφθηκε την καρδιά του καραμανλισμού, όπως βέβαια και ο πατέρας του Αχιλλέας Καραμανλής. Από την άλλη και η βουλευτής Φωτεινή Αραμπατζή έχει «ανοιχτή γραμμή» με τον σημερινό πρόεδρο ενώ ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕ, Σπύρος Μάμαλης, καθώς επίσης και ο αντιπεριφερειρχης Γιάννης Μωϋσιάδης είναι με τον Τζιτζικώστα.

Στην Πέλλα ο Γιώργος Καρασμάνης στηρίζει τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας όπως και ο πρώην βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης, ενώ ο Δάνης Τζαμτζής δίνει σκληρό αγώνα για τον κουμπάρο του, Ευάγγελο Μειμαράκη. <από την άλλη ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και ο περιφερειακός σύμβουλος Λάκης Βασιλειάδης στηρίζουν τον Τζιτζικώστα ενώ ο γραμματέας της ΚΕΔΕ και αντιδήμαρχος Έδεσσας, Γιάννης Μουράτογλου τον Μεϊμαράκη.

Στην Ημαθία ο Απόστολος Βεσυρόπουλος στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα όπως και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης και ο Τάσος Μπαρτζώκας, ενώ η πρώην βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά κινείται προς τον Ευάγγελο Μειμαράκη.

Στην Πιερία ο Κώστας Κουκοδήμος στηρίζει τον Ευάγγελο Μειμαράκη, η Άννα Μάνη δεν έχει πάρει ακόμα θέση, ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος είναι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, όπως και ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηλίας Τάπρας. Όμως προς τον Μειμαράκη κινείται και ο Δημήτρης Χριστογιάννης όπως και η «σαμαρική » πρόεδρος του ΙΚΥ, Έφη Μπάσδρα.

Στο Κιλκίς ο Γιώργος Γεωργαντάς στηρίζει τον Μειμαράκη ενώ ο πρόεδρος ΝΟΔΕ, Τριαντάφυλλος Πετρόγλου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη Χαλκιδική ο Γιώργος Βαγιωνάς κινείται υπέρ της υποψηφιότητας του σημερινού πρόεδρου, όπως και ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, αλλά ο πρώην βουλευτής Ευθύμη Καρανάσιος στηρίζει τον Τζιτζικώστα.

Τι γίνεται στη Θράκη

Στον Έβρο ο Τάσος Δημοσχάκης είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τον Μητσοτάκη ενώ ο Αλέκος Δερμεντζόπουλος και ο Άκης Γεροντόπουλος στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Στη Ροδόπη ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει βγει ανοιχτά υπέρ Μειμαράκη όπως και ο πρώην υπουργού Αλέκος Κοντός στην Ξάνθη. Πάντως ο αντιπεριφερειάρχης Κομοτηνής Χρήστος Μέτιος στηρίζει τον Μητσοτάκη.

Στη Δράμα ο Δημήτρης Κυριαζίδης βοηθάει τον Άδωνι Γεωργιάδη ενώ στην Καβάλα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στηρίζει τον Ευάγγελο Μειμαράκη.

Στη Δυτική Μακεδονία

Στην Κόζανη ο Γιώργος Κασαπίδης με τον Μιχάλη Παπαδόπουλο στηρίζουν τον Μειμαράκη όπως και ο πρώην περιφερειάρχης Γιώργος Δακής. Πάντως η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Ευλαμπία Πρώιου είναι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ ο πολιτευτής Κοζάνης Γιώργος Τοπαλίδης «τρέχει» για τον περιφερειάρχη.

Στην Καστοριά η Μαρία Αντωνίου στηρίζει τον Ευάγγελο Μειμαράκη, ενώ ο πρώην διευθυντής της ΝΔ, Κώστας Σημαιοφορίδης και ο δήμαρχος Καστοριάς, Ανέστης Αγγελής τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στα Γρεβενά ο πρώην βουλευτής Τιμολέων Κοψαχείλης, επίσης, στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως και ο πρόεδρος ΝΟΔΕ, Θανάσης Σταυρόπουλος ενώ στη Φλώρινα ο Γιάννης Αντωνιάδης κινείται υπέρ του Απόστολου Τζιτζικώστα καθώς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Θωμάς Θεοδώρου.

Η Κρήτη και οι δυνάμεις των υποψηφίων

Στο Ηράκλειο ο Λευτέρης Αυγενάκης ακόμη δεν έχει εκφραστεί, ενώ ο πρώην βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στα Χανιά ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης κινείται προς τον Ευάγγελο Μειμαράκη ενώ ο Μανούσος Βολουδάκης στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στο Λασίθι ο Γιάννης Πλακιωτάκης στηρίζει Μειμαράκη ενώ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Ηλίας Σταυρακάκης τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στα Δωδεκάνησα

Στα Δωδεκάνησα ο Μάνος Κόνσολας στηρίζει τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ ενώ οι πρώην βουλευτές Γιάννης Παππάς και Μίκα Ιατρίδη τον Τζιτζικώστα. Ο Βασίλης Υψηλάντης έχει καλές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πάντως ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκου είναι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα ενώ στις Κυκλάδες ο Γιάννης Βρούτσης με τον σημερινό πρόεδρο.

Στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, ο Στέφανος Γκίκας δίνει αγώνα υπέρ του Μειμαράκη.

Σε Σάμο – Χίο – Μυτιλήνη

Στη Σάμο ο δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος στηρίζει Μεϊμαράκη, ενώ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στέφανος Νικολάου στηρίζει τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Από την άλλη ο πρώην βουλευτής Θαλασσινός Θαλασσινός έχει καλές σχέσεις τόσο με τον Μειμαράκη όσο και με τον Μητσοτάκη.

Στη Χίο ο Νότης Μηταράκης τρέχει για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, η Μαρία Σόδη είναι με τον Μειμαράκη και ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Καρμαντζής με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Πάντως ο πρόεδρος ΝΟΔΕ του νησιού Πρόδρομος Μανωλάκης «τρέχει» για τον Μητσοτάκη.

Στη Μυτιλήνη ο Χαράλαμπος Αθανασίου στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα ενώ ο Παύλος Βογιατζής τον Μεϊμαράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: