slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νίκος Μαϊτός (ΒΙΝΤΕΟ): η δημοτική αρχή, "αναλώνεται στην εξόφληση προεκλογικών της δεσμεύσεων" φροντίζοντας παράλληλα της εκλογές του 2019



Σφοδρή επίθεση κατά της δημοτικής αρχής εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκος Μαϊτός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, την Παρασκευή το βράδυ.

Παρόντες στη συνέντευξη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Νησιωτικής Πολιτείας" Σταμάτης Σέργης, Γιάννης Μαράκης, Γιάννης Αξαόπουλος και Νίκος Χουζούρης καθώς και πλήθος υποψηφίων και φίλων της παράταξης. Ο Νίκος Μαϊτός έκανε έναν μίνι απολογισμό της παράταξης του, για τον ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές αναλύοντας τις δράσεις, τις παρεμβάσεις και ότι σημάδεψε όλη αυτή την περίοδο.

"Ζηλεύω όταν βλέπω συνεδριάσεις από άλλα συμβούλια που είχαν τη διάθεση να πάνε όλοι μαζί στην επόμενη ημέρα των εκλογών" σημείωσε, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι "δεν υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία" με τη δημοτική αρχή. Ο Νίκος Μαϊτός κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν έχει "στόχευση", παρά "αναλώνεται στην εξόφληση προεκλογικών δεσμεύσεων" φροντίζοντας παράλληλα και για τις εκλογές του 2019!

"Τα έργα που γίνονται είναι ο ΧΥΤΑ και το αποχετευτικό των παραλιών, έργα που έρχονται έτοιμα από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και 5 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων από το Μανόλη Μαργαρίτη, δεν έχουν τελειώσει ακόμα... Το μόνο νέο έργο που έχουν προχωρήσει είναι οι αποκαταστάσεις των ΧΑΔΑ, που κι αυτό έγινε αναγκαστικά μετά από πιέσεις από την κεντρική εξουσία για να αποφευχθούν πρόστιμα. Σε ότι αφορά την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου, ακούμε για ένα έργο που δεν μας έχουν πει, που είναι η χρηματοδότηση. Ποιος είναι ο κωδικός; από ποιο φορέα θα υλοποιηθεί; Ποιο μεγάλο έργο έχει γίνει ή έχει προγραμματιστεί εδώ και πέντε χρόνια; Ο δήμος είναι προσανατολισμένος αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση προσωπικών και ρουσφετολογικών έργων" σημείωσε.



Ο δήμος δουλεύει με επίφαση νομιμότητας

Ο κ. Μαϊτός αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που ο δήμαρχος "παραδέχτηκε παράνομες ενέργειες" σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δουλεύει με επίφαση νομιμότητας.

"Τι είναι εδώ; Μαγαζί του καθενός; Τι είναι το δημόσιο χρήμα να τα διαθέτουν πρωτίστως για συμφέροντα και όχι για το καλό του τόπου; Το είχαμε πει και προεκλογικά, είχαμε μιλήσει για έλλειμμα δημοκρατίας" σημείωσε.

Ο επικεφαλής της "Νησιωτικής Πολιτείας" αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις που έχει κάνει η παράταξη του με δελτία τύπου για σημαντικά θέματα του δήμου όπως τα πολυκαταστήματα, τις καταστροφές από τη θεομηνία στον Απόλλωνα, την υγεία κ.λπ. αλλά και στις προσφυγές που έγιναν.



6 προσφυγές ...εκπρόθεσμες

"Αναγκαστήκαμε, σε κραυγαλέες περιπτώσεις, να προσφύγουμε στα μέσα που μας δίνει ο νόμος, δηλαδή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Έχουμε υποβάλει 6 προσφυγές χωρίς όμως αποτέλεσμα... " είπε ο κ. Μαϊτός και αναφέρθηκε αναλυτικά στα θέματα και το ιστορικό της κάθε μιας από αυτές, οι οποίες με ένα "εκπρόθεσμη" είχαν το ίδιο τέλος...

"Η πρώτη προσφυγή ήταν για το ηλεκτρικό ρεύμα στου Κανάκι. Μας είπαν ότι εκεί μένουν 50 οικογένειες και όταν πήγαμε και είδαμε ήταν μόνο μία μάντρα! Η ΑΔΑ μας έβγαλε την προσφυγή εκπρόθεσμη! Η επόμενη προσφυγή αφορούσε τη χρηματοδότηση από το δήμο για τη συντήρηση των μηχανημάτων του σφαγείου Φιλωτίου, τη στιγμή που ο εργολάβος ήταν υπεύθυνος για αυτήν. Απερρίφθη σιωπηρώς μετά από 2 μήνες... Τον Απρίλιο δόθηκε χρηματοδότηση για κτήριο (στο ψαράδικο-στάση στην Απείρανθο) που δεν ανήκει στο δήμο. Καταθέσαμε εμπρόθεσμα την προσφυγή, όμως πρωτοκολλήθηκε 5 μέρες μετά. Η αρμόδια εισηγήτρια έλαβε υπόψιν της, την μετά 5 ημέρες ημερομηνία και ...την έβγαλε εκπρόθεσμη! Για το θέμα αυτό πήγα και παραπάνω, έθεσα το θέμα στην επιτροπή, έχει περάσει ένας μήνας και ακόμα περιμένουμε..." είπε ο κ. Μαϊτός ο οποίος στη συνέχεια κατήγγειλε τα ελεγκτικά όργανα "που θα πρέπει να σταματήσουν τις σκοπιμότητες και να λειτουργήσουν μπαίνοντας στην ουσία των ζητημάτων".

Ο επικεφαλής της "Νησιωτικής Πολιτείας" μίλησε ακόμα, για το θέμα των προϊσταμένων των υπηρεσιών του δήμου, θέμα για το οποίο η παράταξη του έχει καταθέσει αναφορά στο αρμόδιο όργανο που είναι το Σώμα Ελεγκτών.



Δεν μας δίνουν κανένα έγγραφο

Ο Νίκος Μαϊτός δεν άφησε ασχολίαστο κάτι που επανειλημμένως έχει αναφέρει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και αφορά στα έγγραφα που με αίτηση ζητά η παράταξη του από το δήμο χωρίς ποτέ να τους έχει δοθεί σχεδόν τίποτα.

"Είχαμε ζητήσει προεκλογικά τους εκλογικούς καταλόγους και τις μεταδημοτεύσεις... δεν μας τα έδωσαν. Μετά τρεις μήνες με εισαγγελική διαταγή μας έδωσαν μερικά. Έχουμε ζητήσει εδώ και ενάμιση χρόνο το φάκελο με τις τσιμεντοστρώσεις που έγιναν προεκλογικά. Ο φάκελος δεν μας έχει δοθεί. Όταν το βάλαμε στο δημοτικό συμβούλιο μας είπαν να τον ζητήσουμε από κάποιον υπάλληλο, όταν πήγαμε στον υπάλληλο και τον ζητήσαμε μας είπε ότι εκείνος δεν έχει κανένα τέτοιο φάκελο... Ζητήσαμε επίσης το φάκελο για το κτίσμα της Απειράνθου... δεν μας έχει δοθεί ούτε αυτός".



Δεν έχουν κάνει πρόγραμμα κατάρτισης

Όπως τόνισε ο κ. Μαϊτός, ο δήμος βάση νόμου (Καλλικράτη) είναι υποχρεωμένος να καταρτίσει 5ετές πρόγραμμα κατάρτισης, δηλαδή προγραμματισμό έργων, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει για το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

"Το θέσαμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και η αντίδραση ήταν ένα "Άντε πάλι" που μας είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης" σημείωσε και εξαπολύοντας νέα επίθεση στη δημοτική αρχή: "Δεν το κάνουν για να εξυπηρετήσουν μικροσυμφέροντα. Θα φταίω εγώ αν πάω στον Εισαγγελέα για τη διεκδίκηση του νόμιμου; Για το συμφέρον των πολλών;".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν αφήνει κανένα περιθώριο συνεργασίας "υπό το φόβο ότι αν τυχόν και πετύχουν κάτι να μην το μοιραστούν με άλλους", παρά την καλή θέληση που έχει δείξει η παράταξη του, ενώ απάντησε και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. 

http://www.naxostimes.gr/naxos/4125-video-lavros-kata-tis-dimotikis-arxis-o-nikos-maitos
Παρακολουθείστε στα βίντεο που ακολουθούν, ΟΛΑ όσα είπε ο κ. Μαϊτός:



Δεν υπάρχουν σχόλια: