slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ενώ τον παρότρυναν να πάει στην Δικαιοσύνη και να πεί ονόματα, ξαφνικά... Άγρια επίθεση Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ στον Πανούση


Η Γεροβασίλη καλεί τον πρώην υπουργό «να αποδείξει τους ισχυρισμούς του» - Τον κατηγορεί ότι επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε κανέναν και τώρα «μοιράζει "διαλόγους"» - Για «ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας» και «χυδαίες επιθέσεις κατά στελεχών του» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ - Επίθεση και από το στέλεχος του κόμματος, Π. ΛάμπρουΜπορεί χθες η κυβέρνηση να παρότρυνε τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη να καταθέσει ονόματα στη Δικαιοσύνη, έπειτα από τις αποκαλύψεις που έκανε ο Γιάννης Πανούσης στο Πρώτο Θέμα ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του από «πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες», ωστόσο, τώρα εξαπολύει επίθεση εναντίον του κ. Πανούση, κατηγορώντας τον πως «μοιράζει "διαλόγους" στα μέσα ενημέρωσης».

Λίγες μόνο ώρες έπειτα από την κατάθεση του πρώην υπουργού στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αφότου είδαν το «φως» δημοσιότητας διάλογοι-σοκ μεταξύ στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και φυλακισμένου, ηγετικού μέλους της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κάλεσε τον κ. Πανούση να αποδείξει τους ισχυρισμούς του

Με δήλωσή της αργά το βράδυ της Δευτέρας, η κυρία Γεροβασίλη ζήτησε επίσης από τον κ. Πανούση «να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει» αλλά «αντ’ αυτού μοιράζει "διαλόγους" στα μέσα ενημέρωσης».

Μάλιστα, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο ο κ. Πανούσης «πρέπει να εξηγήσει γιατί ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες σήμερα αναφέρεται».

Πάντως, η κυρία Γεροβασίλη εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «η δικαιοσύνη θα διερευνήσει όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης».

ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαία η διασύνδεση στελεχών του κόμματος με την τρομοκρατία

Επίθεση κατά του κ. Πανούση εξαπέλυσε, όμως, ξαφνικά το βράδυ της Δευτέρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει πως ο πρώην υπουργός «επιχείρησε να εμπλέξει» το κόμμα «σε ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας».

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, το κυβερνών κόμμα υπογραμμίζει πως οι κατηγορίες «περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες».

«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ένας πρώην υπουργός δημοσιοποιεί εκ των υστέρων τόσο σοβαρές καταγγελίες», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσθέτει ότι ανεξάρτητα από τους λόγους αυτής της «καθυστέρησης», «θέλουμε να τονίσουμε, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες».

Λάμπρου κατά Πανούση: Προσπάθεια σπίλωσής μου και απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, η έντονη αντίδραση ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, του Πάνου Λάμπρου, στις καταγγελίες του πρώην υπουργού.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, ο κ. Λάμπρου επιτίθεται στον Γιάννη Πανούση, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης» εις βάρος του.

«Απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης εξαπέλυσε εναντίον μου το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, προβάλλοντας "συνομιλίες" και "ντοκουμέντα" που είναι άγνωστο πώς "περιήλθαν" στη διάθεση του καναλιού, ενώ βάλλει ευθέως εναντίον μου για τη στάση μου ως μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα χιλιάδων κρατουμένων, γυναικών και αντρών» αναφέρει ο κ. Λάμπρου και συνεχίζει: «Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, και ειδικά με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην προσπάθεια οι φυλακισμένοι να μην είναι πολίτες β΄ κατηγορίας, να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες. Έτσι, όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου. Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων».

Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου, «μόνο ερωτηματικά γεννά η απόφαση του κ. Γ. Πανούση να προσπαθήσει να δημιουργήσει ζήτημα γύρω από το πρόσωπό μου τώρα, μετά την απομάκρυνσή του, και όχι όσο ήταν υπουργός ο ίδιος – εμπλέκοντάς με σε σενάρια "φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης"».

Όπως υποστηρίζει, «θα ήταν απλώς φαιδρό και ανάξιο σχολιασμού, αν όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια δεν συνδέονταν με την προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αγώνα για τα δικαιώματα. Η προσπάθεια σπίλωσής μου, αλλά και απαξίωσης των ιδεολογικών και κινηματικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και των αγώνων μας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, θα με βρει απέναντι. Άλλωστε, ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: