slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καβγάς Γεωργιάδη - Βούτση για το "υπουργικό μονοπώλιο"

Οι αλλεπάλληλες τοποθετήσεις υπουργών είχαν ως αποτέλεσμα την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη που ζητούσε επίμονα το λόγο.

Οι αλλεπάλληλες τοποθετήσεις υπουργών είχαν ως αποτέλεσμα την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη που ζητούσε επίμονα το λόγο την ώρα που ήταν στο βήμα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα ευρωπαΐκών υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης.
Ο Νίκος Βούτσης παρενέβη ζητώντας από τον βουλευτή να ησυχάσει.
«Τι πάθατε; Γιατί είστε εκνευρισμένος. Εγώ βρίσκομαι στο βήμα εδώ και επτά ώρες. Όλα πήγαν καλά έως τώρα» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να αποκλιμακώσει την ένταση.

Ο κ. Γεωργιάδης ωστόσο επέμεινε και παίρνοντας το λόγο απευθύνθηκε προς τον κ. Βούτσης ζητώντας εξηγήσεις διότι, όπως είπε, πήραν το λόγο πέντε υπουργοί ο ένας μετά τον άλλο χωρίς να υπάρξει αντίλογος από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

«Τι είναι εδώ συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ;. Θα έπρεπε να ζητήσετε πρώτα την έγκριση του Σώματος» δήλωσε ο βουλευτής. Κατηγόρησε παράλληλα τον Πρόεδρο της Βουλής για το ύφος του υποστηρίζοντας ότι τέτοια συμπεριφορά δεν αρμόζει στο αξίωμα του.

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης αντέτεινε ότι ανάλογες διαδικασίες τηρήθηκαν στο παρελθόν, ενώ ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη ότι κατά διήμερο πήραν το λόγο 90 βουλευτές αριθμός ρεκόρ σε σχέση με το παρελθόν».

Για να αποφύγει τέλος τα χειρότερα πήρε πίσω τις αρχικές του προτροπές και νουθεσίες. «Δεν ήξερα ότι θα σας πείραζε» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: