slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΡΓΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΚΟΤΖΙΑ: Εστειλε αξιωματούχο από Βρυξέλλες στο… Ζαίρ – Σκέψεις για μπαράζ παραιτήσεων στο ΥΠΕΞ


Να καταθέτουν τα διαπιστευτήριά τους είναι έτοιμοι πολλοί ανώτεροι διπλωμάτες, σε ένδειξη δυσαρέσκειας για τις σαρωτικές αλλαγές που επιδιώκει ο Υπ. Εξωτερικών Νίκου Κοτζιάς στο ΥΠΕΞ και κυρίως για την απόφασή του να απομακρύνει από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. την πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και να την τοποθετήσει στο… Ζαίρ.Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη παραιτηθεί ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών και από τα πλέον έμπειρα στελέχη της Διπλωματικής Υπηρεσίας Μιχάλης Σπινέλλης, ενώ έχει υποβάλλει την παραίτηση του και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης ΔημήτρηςΠαρασκευόπουλος , οι οποίοι μάλιστα συνόδευαν και τον κ. Κοτζιά στην επίσκεψη του στην Νέα Υόρκη.

Ενδεικτική ήταν και η καταγγελία της Ντόρας Μπακογιάννη από την Βουλή που μίλησε για διώξεις και για διάλυση της διπλωματικής υπηρεσίας :»Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς έχει προσωπικές ευθύνες για την διάλυση που κάνει στην διπλωματική υπηρεσία του Υπουργείου», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη και αναφέρθηκε στην μετάθεση που επιχειρεί ο υπουργός Εξωτερικών της έμπειρης διπλωμάτη μας Αλεξάνδρα Παπαδοπόυλου που από «τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες θέλει να την στείλει διπλωμάτη στο Ζαΐρ»!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το protothema.gr αργά το βράδυ την παραίτησή του υπέβαλε ο πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, μέχρι πρότινος αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Σπινέλλης, ένα από τα πλέον υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη της ελληνικής διπλωματίας, έχει διατελέσει και μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Εκτός από την είδηση της παραίτησης του πρέσβη Σπινέλλη, ακούγεται ότι την πιθανότητα της οικειοθελούς αποχώρησης από το υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει και ο πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος, υπηρεσιακός γενικός γραμματέας του υπουργείου.

Η παραίτηση του πρέσβη Σπινέλλη από τη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών επί του παρόντος δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Επισημαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό αρκετά υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΞ διαμαρτύρονται για τις επιλογές του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ο οποίος κατηγορείται ότι επιλέγει και τοποθετεί σε θέσεις ευθύνης διπλωμάτες με κριτήρια εξωυπηρεσιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: