slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιστρέφει στη Νάξο η αργυρή Λειψανοθήκη της Ιεράς Μονής Αγίου Ελευθερίου Σαγκρίου



Μετά από απουσία και αναζήτηση 2 αιώνων (!) επαναπατρίζεται στη Νάξο η αργυρή Λειψανοθήκη της Ιεράς Μονής Αγίου Ελευθερίου Σαγκρίου.

Η Λειψανοθήκη κατασκευάστηκε το 1817 από τον αοίδιμο Ιερομόναχο Καλλίνικο Βαρβατάκη και περιέχει αποτμήματα Τιμίων Λειψάνων 13 Αγίων της Εκκλησίας.

Ἡ επίσημη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 18:30 στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, όπου προσωρινά θα εναποτεθούν. Όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα ακολουθήσει, θα τελείται καθημερινά η Θεία Λειτουργία.

Τελικός προορισμός της Ιεράς Λειψανοθήκης θα είναι η Ιερά Μονή Αγίου Ελευθερίου Σαγκρίου, σε ημερομηνία πού έγκαιρα θα ανακοινωθεί, ώστε να οργανωθεί ἡ ανάλογη προετοιμασία της υποδοχής της και της ασφαλούς τοποθετήσεώς της.

Η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας καλεί τους πιστούς να προσέλθουν, αφενός για να λάβουν την ευλογία και την χάρη των Τιμίων Λειψάνων και αφετέρου για να γιορτάσουν μαζί με τον κλήρο το μεγάλο αυτό γεγονός για την τοπική Εκκλησία της Νάξου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: