slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καυγάς στην κυβέρνηση για Νικολόπουλο και Τέρενς Κουίκ


Εως τα ξημερώματα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλούσε με στενούς συνεργάτες του και έστελνε sms προκειμένου να συμπληρώσει το παζλ του νέου κυβερνητικού σχήματος, για το οποίο όπως φαίνεται έχει διαφωνίες με τον Πάνο Κάμμενο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο κ.Τσίπρας ήρθε σε διαφωνία με τον κυβερνητικό του εταίρο, όταν άκουσε από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ τις προτάσεις του για πιθανούς υπουργούς και χαρτοφυλάκεια.
Ο Καμμένος ζήτησε από τον Τσίπρα να κάνει υπουργό τον Νικολόπουλο
Οπως και τον Ιανουάριο του 2015, έτσι και τώρα ένα από τα πρώτα πρόσωπα που ζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να μπει στο κυβερνητικό σχήμα και να αναλάβει υπουργείο ήταν αυτό του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου. Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν ένα κοφτό «όχι», όπως και προ εξαμήνου.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καμμένος είχε ζητήσει τον περασμένο Ιανουάριο την υπουργοποίηση του Νίκου Νικολόπουλου. Συγκεκριμένα είχε ακουστεί πως θα αναλάμβανε υφυπουργός Εργασίας.
Ωστόσο όταν διέρρευσε ότι ο βουλευτής Αχαΐας των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα μπει στην κυβέρνηση, ακολούθησε ένας σάλος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ήταν κυρίως επικεντρωμένα στο γνωστό ομοφοβικό σχόλιο που είχε κάνει ο κ. Νικολόπουλος για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου. Τότε ο ίδιος ο πρωθυπουργός έβαλε βέτο και ζητήθηκε από τον Πάνο Καμμένο να προτείνει κάποιον άλλο για την κυβέρνηση.

Καβγάς και για τα καθήκοντα του Τέρενς Κουίκ

Τσίπρας και Καμμένος όμως φαίνεται πως διαφώνησαν και για τα καθήκοντα του Τέρενς Κουίκ, ο οποίος στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν υφυπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό Κυβερνητικού Έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετήσει επικεφαλής τον Τέρενς Κουίκ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ωστόσο και σε αυτήν την πρόταση η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν «όχι».

Η εξήγηση που έδωσε ο πρωθυπουργός ήταν απλή. Εφόσον ο Πάνος Καμμένος δεν δέχθηκε την πρόταση να αναλάβει καθήκοντα Β΄αντιπροέδρου της κυβέρνησης και επέλεξε να παραμείνει στο υπουργείο Αμυνας, τότε δεν θα μπορούσαν οι ΑΝΕΛ να είναι και στο ΥΠΕΘΑ και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Ωστόσο το θέμα με τον Τέρενς Κουίκ δεν φαίνεται να περιορίστηκε εκεί, καθώς από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει γκρίνια για την προηγούμενη θητεία του και φαίνεται πως από την Κουμουνδούρου δεν επιθυμούν να είναι ξανά υφυπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό Κυβερνητικού Έργου.

Εως το βράδυ η σύνθεση της νέας κυβέρνησης -Αύριο η ορκωμοσία

Την ίδια ώρα πάντως στο γραφείο του πρωθυπουργού συνεχίζουν να γράφουν και να σβήνουν ονόματα για τις θέσεις των υπουργών, των αναπληρωτών και των υφυπουργών, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια από τα υπερυπουργεία θα σπάσουν.

Πάντως έως το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega. Ο πρώην υπουργός διευκρίνισε ακόμη ότι η ορκωμοσία των μελών του κυβερνητικού σχήματος θα γίνει την Τετάρτη το πρωί, γύρω στις 10:00 - 10:30, προκειμένου στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. για το προσφυγικό.

Διαβάστε όλα τα ονόματα που ακόγουνται για το νέο κυβερνητικό σχήμα ΕΔΩ

Πηγή: Καυγάς στην κυβέρνηση για Νικολόπουλο και Τέρενς Κουίκ | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/227300/kaygas-stin-kyvernisi-gia-nikolopoylo-kai-terens-koyik#ixzz3mSQJBsOH

Δεν υπάρχουν σχόλια: