slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

VIDEO: Με λαμπρότητα γιόρτασε η Νάξος τον Άγιο Νικόδημο (φώτος)

 
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε κι εφέτος στη Νάξο η εορτή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη την Τρίτη 14 Ιουλίου...

Σημαντικός αριθμός ιερέων από διάφορες Μητροπόλεις της Ελλάδας έδωσαν το παρών και εφέτος στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, προσδίδοντας μεγαλοπρέπεια στην καλοκαιρινή γιορτή του νησιού.
Την Τρίτη 14 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής, τελέσθηκε η ακολουθία του εσπερινού και παρακλήσεως του Ναξίου Αγίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου στην πόλη της Νάξου και αμέσως μετά οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της ιερής εικόνας και των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη, όπου από την κεντρική παραλιακή οδό της πόλης κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ναό. Στην κεντρική πλατεία της πόλης εψάλη η Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ τελέστηκε δέηση και  ομιλία από τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο.
Εντυπωσιακά ήταν για μία ακόμα φορά τα δεκάδες βεγγαλικά που στόλισαν  τον  ουρανό πάνω από την Νάξο μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους.
Ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια στις εφετικές εκδηλώσεις έδωσαν με το παρών τους οι σεβασμιότατοι μητροπολίτες: Πατρών κ. Χρυσόστομος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και Παροναξίας κ. Καλλίνικος με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ιερέων.

 http://www.naxostimes.gr/naxos/2878-video-me-lamprotita-giortase-i-naksos-ton-agio-nikodimo-fotos
Το παρών στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων έδωσαν: Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαργαρίτης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι πολιτευτές: ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού και ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλασερός και εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων της Νάξου.
Εκατοντάδες κόσμου που συνέρρευσαν από όλη τη Νάξο αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, παρακολούθησαν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και προσευχήθηκαν στην χάρη του Ναξίου Αγίου Νικόδημου του Αγιορείτη.
Δείτε το video:


Δεν υπάρχουν σχόλια: