slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ερμηνεία των ανερμάτιστων, απαιτεί ψυχίατρο με πολλά διδακτορικά!

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου
Στον «πάγο» οι «καυτές πατάτες» που ακούν στο όνομα, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τυχόν ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των αγροτών.
«Ταφόπλακα» χαρακτηρίζουν τα μέτρα οι αγρότες, «κρύο» ντους θεωρούνται για ένα σημαντικό κομμάτι του πελατειακού συστήματος της κυβέρνησης, οι πρόωρες συντάξεις.
Νέα μπλόφα της κυβέρνησης ή κέρδος ολίγου πολιτικού χρόνου, πριν από τις εκλογές, θα φανεί στην τρίτη ψηφοφορία στις αρχές του επόμενου πιο «θερμού» μήνα του χρόνου.
Προσπάθεια ερμηνείας των ανερμάτιστων ρήσεων, δηλώσεων, εκφράσεων, μειδιαμάτων και υπομειδιαμάτων, των πρωταγωνιστών των τελευταίων μηνών είναι αδύνατη να εξηγηθεί και κάθε πρόβλεψη έχει αρκετά στάνταρ και πολλές παραλλαγές.
Προσπαθήστε να ερμηνεύσετε συμπεριφορές όπως:

Καταψηφίζουν, αλλά στηρίζουν.

Αμφισβητούν, αλλά δεν καταψηφίζουν.

Διαφωνούν, αλλά συμμορφώνονται.

Συμβιώνουν και παράλληλα συνωμοτούν.

Δεν διευκρινίζουν, δεν αποσαφηνίζουν και συνεχίζουν να μαχαιρώνουν συντροφικά.

Διατυπώνονται απόψεις, χωρίς να παίρνονται θέσεις.

Χρησιμοποιείται ένα «οπλοστάσιο προσωπικών χαρακτηρισμών και αφορισμών», για να αποφεύγονται τα δύσκολα και να δίνεται χρώμα στα λεγόμενα. Επιθετικοί χαρακτηρισμοί που ανατριχιάζουν.



Στα δελτία ειδήσεων έχει παρεισφρήσει ένα νέο είδος, ως νόσος επιδημική και ονομάζεται Εσωκομματικές Ειδήσεις. Δογματικοί εναντίον υποταγμένων. Πραξικόπημα εναντίον αναγκαίου κακού. Προαπαιτούμενα εναντίον χρεοκοπίας. Ενότητα εναντίον διάσπασης.

Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αποφανθούν αν είναι υπεύθυνες οι πολιτικές πράξεις των πρωταγωνιστών ή συνιστούν πολιτική προδοσία.



Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι ως λαός έχουμε την τάση να βλέπουμε παντού Εφιάλτες! Και ο εφιάλτης της χώρας που καίγεται στην κυριολεξία, είναι ο μόνος που ενώνει απλούς πολίτες, πυροσβέστες, πιλότους και τοπικούς άρχοντες.

Δυστυχώς όμως δεν έχει γίνει σεβαστό το ιερό δικαίωμα για τα «μπάνια του λαού»!

Η πολιτική αστάθεια, οι κλειστές τράπεζες, τα ψίχουλα των ΑΤΜ και ο βομβαρδισμός καταστροφολογίας, δεν επιτρέπουν πολυτέλειες διακοπών.



Παγιδευμένοι στην αβεβαιότητα του αύριο, μοναδική ελπίδα για καμιά βουτιά είναι οι κοντινές παραλίες της Αττικής. Μύκονο, Σαντορίνη, του χρόνου, αν είμαστε καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: