slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γεννημάτα:Η θετική ψήφος μας σήμερα δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα


Δεν σας δίνουμε λευκή επιταγή, συγχωροχάρτι. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας. Θα μας βρείτε αρωγούς σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της χώρας Θα μας βρείτε ενεργά απέναντι σε παλαιοκομματικές διχαστικές αντιλήψεις. Η χώρα χρειάζεται μια εθνική γραμμή για τη βιώσιμη λύση

Η θετική ψήφος μας σήμερα δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα, είπε στην ομιλία της κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά λέγοντας παράλληλ ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να δώσει τέλος στο θλιβερό "κυνήγι μαγισσών".
"Αυτή την ώρα που ολόκληρος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα θεωρώ ότι ο Πρωθυπουργός έπρεπε να είναι εδώ.  Είναι θεσμικό ατόπημα σε αυτό το μείζον ζήτημα που αφορά το μέλλον της χώρας ο Πρωθυπουργός o οποίος διαπραγματεύτηκε, συμφώνησε και έβαλε την υπογραφή του να μην ενημερώνει υπεύθυνα τον ελληνικό Λαό", υπογράμμισε.
"Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αναγνωρίσει την καθοριστική συμβολή των πολιτικών δυνάμεων, των 251 βουλευτών.  Οφείλει ν αναγνωρίσει την υποστήριξη των σοσιαλιστών ηγετών που ακύρωσαν σχέδια νεοφιλελεύθερων και εθνικιστικών δυνάμεων. Το ΠΑΣΟΚ πήρε εγκαίρως πρωτοβουλίες. Ενώσαμε τη φωνή μας μαζί τους και είμαι περήφανη την πολύτιμη στήριξη τους για τη χώρα" ανέφερε. 
"Ο κ.Τσίπρας έχει απόλυτη ευθύνη να δώσει οριστικό τέλος στο επικίνδυνο «θέατρο σκιών» και στο θλιβερό «κυνήγι μαγισσών». Κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η συμφωνία φέρει την υπογραφή του ίδιου του κ. Τσίπρα. Το υπογράψατε; Υποκύψατε; Ναι ή όχι τελικά; Δεν είναι για μας δικαίωση το ότι ο κ. Τσίπρας υπογράφει το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, με τα επαχθέστερα μέτρα. Δικαίωση για μας θα ήταν να χτίσετε πάνω στις προσπάθειες των προηγούμενων χρόνων, κυβερνήσεων και του ελληνικού λαού" τόνισε η κυρία Γεννηματά, συμπληρώνοντας: "Λέγατε ότι θα διώξετε το ΔΝΤ θα καταργήσετε την τρόικα. Στο νέο μνημόνιο συμμετέχει κανονικά το ΔΝΤ και προβλέπεται μόνιμη παρουσία της τρόικα"
"Η συμφωνία είναι δύσκολη, επώδυνη αλλά κρατά την Ελλάδα όρθια. Δεν διαπραγματευτήκαμε και δεν υπογράψαμε εμείς αυτούς τους επαχθείς όρους όμως η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί και να εφαρμοστεί ως βάση για μια βιώσιμη λύση για το μέλλον της Ελλάδας. Γιατί πέρα από τη συμφωνία χρειάζεται ένα σχέδιο για το μέλλον. 
Η θετική ψήφος μας σήμερα δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Δεν σας δίνουμε λευκή επιταγή, συγχωροχάρτι. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας. Θα μας βρείτε αρωγούς σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της χώρας Θα μας βρείτε ενεργά απέναντι σε παλαιοκομματικές διχαστικές αντιλήψεις. Η χώρα χρειάζεται μια εθνική γραμμή για τη βιώσιμη λύση", επισήμανε. 
"Εσείς και η κυβέρνησή σας έχετε την ευθύνη με την εντολή του ελληνικού λαού. Αναλάβετέ την και κυβερνήστε. Γνωρίζετε ότι οι εκλογές είναι καταστροφή για τη χώρα. Καταστρεπτικά είναι και τα σενάρια κυβέρνησης ειδικού σκοπού και ορισμένου χρόνου.  Απόψε ψηφίζουμε για το μέλλον της χώρας. Από αύριο έχετε εσείς την πρωτοβουλία και την ευθύνη. Οφείλετε να πάρετε αποφάσεις για την κυβέρνηση σας, την εύρυθμη λειτουργία της βουλής" κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: