slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Την ώρα που η κυβέρνηση λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις και η αντιπολίτευση βάζει πλάτη Ο Καμμένος τορπίλισε τη συναίνεση μιλώντας για εθνικό διχασμό και κίνδυνο εμφυλίου


Κατηγόρησε την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ότι συνθηκολογεί - Είπε ότι δεν φοβάται το Grexit διαφοροποιούμενος από τον πρωθυπουργό που προειδοποίησε για τον κίνδυνο πολιτικού Grexit με οικονομική πρόφασηΤην στιγμή που η κυβέρνηση έχει λάβει την δύσκολη απόφαση να διαπραγματευτεί για μια επώδυνη συμφωνία αντιλαμβανόμενη ότι είναι ο μόνος δρόμος για την εθνική επιβίωση και την στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση - αντι να εκμεταλλευτεί την..... συγκυρία προσβέλνοντας σε μικροκομματικά οφέλη - βάζει πλάτη αντιλαμβανόμενη το εθνικό της καθήκον, ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να τορπιλίσει το σκηνικό και να ρίξει λάδι στην φωτιά στην πιο κρίσιμη στιγμή για την χώρα.




Ο υπουργός Άμυνας μίλησε για συνθηκολόγηση άνευ όρων και επιχείρησε να αναζωπυρώσει ακραίες διχαστικές φωνές προειδοποιώντας ότι ο κίνδυνος που απειλεί την Ελλάδα είναι ο εθνικός διχασμός και ο εμφύλιος πόλεμος!

Χωρίς καμιά προσπάθεια να αυτοπεριοριστεί και να σταματήσει τον ακραία διχαστικό λόγο του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι η επιδιωκόμενη συμφωνία κατακρεουργεί χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους, αγρότες και λαϊκά νοικοκυριά αλλά στο μόνο σημείο που ο ίδιος έθεσε ως δικό του προαπαιτούμενο είναι να μην μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες! Απευθυνόμενος στην εθνική αντιπροσωπεία με το διχαστικό ύφος του και σε μια απόπειρα στρεψοδικίας εξαπέλυσε αήθη επίθεση με σκαιούς χαρακτηρισμούς εναντίον ΜΜΕ χωρίς να παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία, αρκούμενος να εξαπολύει ανυπόστατες κατηγορίες...



Ο κ. Καμμένος έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει ότι «δυστυχώς» για τον ίδιο ο ελληνικός λαός δεν είναι έτοιμος να του δημεύσουν τα σπίτια και να του κλείσουν τις τράπεζες!

«Είμαι βέβαιος ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αν αποφασίζαμε με γνώμονα τη συνείδησή μας θα ψηφίζαμε «ΟΧΙ» όπως ο λαός. Όχι στην διάλυση του κοινωνικού ιστού. Όχι σε ενέργειες που παραβιάζουν την λαϊκή εντολή» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Καμμένος: Ντρέπομαι που η πρότασή μας είναι στα αγγλικά



Σε μια προσπάθεια που αρχικά εκλήφθηκε ως αυτοσαρκασμός αλλά γρήγορα διαψεύστηκε επισήμανε ότι «Ο λαός αποφάσισε να είμαστε στην κυβέρνηση και να αναλάβουμε τα ηνία στην θέση εκείνων που έφερναν αποφάσεις στα αγγλικά. Ντρέπομαι που η δική μας πρόταση είναι στα αγγλικά αλλά δεν το προσυπογράφω χωρίς να το έχω διαβάσει. Εσείς το ψηφίζατε χωρίς να ρωτάτε την συνείδησή σας. Εμείς το κάνουμε».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ παραδέχθηκε ότι «καλούμαστε να ψηφίσουμε όχι την συμφωνία που υπογράψαμε στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αλλά μια συμφωνία που έχει αλλαγές που επιβάλλουν διαμεσολαβητές δανειστές για να γίνει αποδεκτή. Αν το ερώτημα ήταν να εγκρίνουμε το κείμενο που αποφάσισαν πολιτικοί αρχηγοί δεν θα είχαμε αντίρρηση. Όμως εδώ υπάρχουν διατάξεις αντίθετες με το Σύνταγμα, τις ιδέες μας και τις απόψεις μας. Το κείμενο περιλαμβάνει διατάξεις αντίθετες στο Σύνταγμα όπως το θέμα των νησιών που προστατεύονται. Καλούμαστε να ψηφίσουμε αντισυνταγματικές διατάξεις. Διατάξεις που αλλιώς συμφωνήθηκαν και αλλιώς έρχονται».



«Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί συνθηκολόγηση. Αποτελεί συνθηκολόγηση και στο ΥΠΕΘΑ λέμε ότι η συνθηκολόγηση είναι προτιμότερη από την παράδοση» σημείωσε για να προσθέσει «Δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν φοβάμαι Grexit. Ένα μόνο φοβάμαι: Τον εθνικό διχασμό και τον εμφύλιο πόλεμο και δεν έχω το δικαίωμα να οδηγήσω την χώρα σε διχασμό».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι ο ίδιος αντέχει όμως «το ότι θα κλείσουν οι τράπεζες, θα δημευτούν τα σπίτια των Ελλήνων αυτά ο λαός δεν είναι έτοιμος να το υποστεί. Μακάρι να πίστευα ότι ο λαός θα το άντεχε. Δυστυχώς δεν είναι έτοιμος ο λαός να το δεχθεί και έχουμε ευθύνη να βάλουμε μπαλάντσα».

«Αυτός ο λαός δεν χαμογελά με αυτή την συνθηκολόγηση. Κλαίει το σύνολο του λαού. Εξαθλιώνουμε τους αγρότες, τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, χτυπάμε τη ναυτιλία, διαλύουμε τις εργασιακές σχέσεις» παραδέχθηκε για να χρυσώσει το χάπι λέγοντας πως «Είναι σκληρά μέτρα και μόνο μια δυνατότατα υπάρχει να αντιμετωπιστούν. Με την προϋπόθεση ότι η λύση: Θα φέρει την διαγραφή του χρέους έστω μέσα από επιμήκυνση και αναπτυξιακό πακέτο».



http://www.protothema.gr/politics/article/492167/o-kammenos-torpilise-tin-sunainesi-milodas-gia-ethniko-dihasmo-kai-kinduno-emfuliou/

Δεν υπάρχουν σχόλια: