slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αυγενάκης: Πρόκληση ο διορισμός του συντρόφου της Δούρου στο τιμόνι της ΕΥΔΑΠ




«Η τοποθέτηση στενών συγγενικών προσώπων σε διάφορες θέσεις στο Δημόσιο,  θέτει σε αμφιβολία οιαδήποτε δήλωση περί αξιοκρατίας και από-κομματικοποίησης του δημόσιου τομέα»
«Η διοίκηση μεγάλων οργανισμών που προσφέρουν δημόσια αγαθά, όπως η ΕΥΔΑΠ απαιτεί την ύπαρξη επαγγελματισμού, επιστημονικών γνώσεων και εξειδικευμένης εμπειρίας. Η τοποθέτηση του κ. Γ.  Μπενίση, συντρόφου της Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρ. Δούρου, στη...
θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, δίχως μάλιστα να πληροί τα προβλεπόμενα επιστημονικά και αξιοκρατικά προσόντα, θέτει σοβαρά ζητήματα τόσο ηθικής τάξης, όσο και ουσιαστικής και αποτελεσματικής άσκησης των καθηκόντων που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση», δήλωσε ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.
Παράλληλα, σημείωσε πως « αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Μπενίσης ανακοίνωσε την πρόθεσή του για την άμεση αντικατάσταση των στελεχών της Εταιρείας. Διερωτάται κανείς πως και πότε, μόλις μετά από λίγες μέρες θητείας στην θέση αυτή και δίχως προηγούμενη σχετική εμπειρία, ο κ. Μπενίσης κατάφερε να χαρτογραφήσει τις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας, να καταγράψει πιθανές ελλείψεις και να αξιολογήσει την επάρκεια ή μη των στελεχών της ΕΥΔΑΠ».
«Η τοποθέτηση στενών συγγενικών προσώπων σε διάφορες θέσεις στο Δημόσιο, σε μια περίοδο μάλιστα που η ανεργία καλπάζει, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και θέτει σε αμφιβολία οιαδήποτε δήλωση περί αξιοκρατίας και από-κομματικοποίησης του δημόσιου τομέα, πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης .
Ταυτοχρόνως, διερωτήθηκε «με ποια κριτήρια επελέγη ο κ. Μπενίσης στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ και με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία της ΕΥΔΑΠ και η αξιοκρατική επιλογή των στελεχών της;
Ο Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση επί του θέματος στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: