slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση Kόκκινου με τον Γ.Γ πολίτικης προστασίας κ. Μαυρόπουλο


Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος , είχε σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 , συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας , κ . Μαυρόπουλο.

Ο κ . Μαυρόπουλος ήταν το μοναδικό από τα μέλη του κλιμακίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που είχε συνάντηση με αυτοδιοικητικό στέλεχος της περιοχής , κάτι που δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του
Πολίτη κ. Πανούση που ήταν επικεφαλής της αποστολής .

Είναι λυπηρό φαινόμενο κυβερνητικό στέλεχος να έρχεται στο ακριτικό μας νησί και να έχει ολιγόλεπτες συναντήσεις με εκπροσώπους της Αστυνομίας , του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού σώματος και να μην δέχεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης του νησιού μας!!!

Ο κ. Πανούσης αγνόησε του αιρετούς εκπροσώπους της Δωδεκανήσου , και δεν άκουσε τις θέσεις και τις προτάσεις τους για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο…

Ο κ. Χ. Κόκκινος , αφού εξέφρασε τη δικαιολογημένη πικρία του για την απουσία του κ. Υπουργού στη συνάντηση με αυτοδιοικητικά στελέχη του νησιού , ανέφερε στον κ. Μαυρόπουλο τα παρακάτω ζητήματα :

Α) Το οξυμένο κύμα λαθρομετανάστευσης που ταλανίζει τα νησιά μας .Ζήτησε με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας να απομακρυνθούν από την Κω και από τα άλλα νησιά μας οι λαθρομετανάστες και επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία κοινωνική συναίνεση να δημιουργηθεί κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών και μόνιμης φιλοξενίας στα νησιά μας . Επίσης ζήτησε να μεριμνήσει το Υπουργείο για καλύτερη φύλαξη των συνόρων μας και να υπάρχει χρηματοδότηση στην αυτοδιοικηση .

Β ) Ένα από τα αίτημα που έθεσε ο κ. Χ. Κόκκινος είναι η καλύτερη στελέχωση των Υπηρεσιών στην περιοχή μας ( Λιμενικών , Πυροσβεστικών , Αστυνομικών κτλ) προκειμένου να ανταποκριθούν στις κοινωνικές απαιτήσεις .

Γ) Να έρθει άμεσα το δεύτερο ελικόπτερο της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση των πιθανών πυρκαγιών .

Δ) Να χρηματοδοτηθεί ο τομέας Πολιτικής Προστασίας στα νησιά μας και να ανανεωθεί ο εξοπλισμός και ο στόλος των Υπηρεσιών .

Ε) Τέλος ζήτησε να υπάρξει ενημερωτική καμπάνια ώστε να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για θέματα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας , κ. Μαυρόπουλος , αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση και στις ενέργειες που αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και ότι στόχος της περιοδείας είναι η καταγραφή των προβλημάτων και η επιδίωξη επίλυσης τους . Ακόμη αναφέρθηκε στους ελάχιστους οικονομικούς πόρους που έχει στη διάθεση του .

Επίσης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις άμεσες ενέργειες που έχει κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση Πυρκαγιών και Φυσικών καταστροφών . Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις στα θέματα που τέθηκαν.
http://www.cyclades24.gr/2014-01-15-09-42-24/2014-01-15-10-12-07/notio-aigaio/item/20703-sinantisi-kokkinos-prostasias-mauropoulo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: