slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αντ. Σαμαράς: Κ. Τσίπρα, προσέξτε μη γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος


Του Δημήτρη Γκάτσιου
«Βάλτε τέλος στις συκοφαντίες.
Τρεις βασικές προϋποθέσεις, για να τεθούν οι βάσεις της μεγάλης εθνικής συνεννόησης, έφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ «Βάλτε τέλος στις συκοφαντίες. Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο. Δεύτερον, αλλάξτε πολιτική. Χαϊδεύετε το Δημόσιο και
θυσιάζετε τον ιδιωτικό τομέα. Τρίτον, πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας. Μη γίνεται ο μοιραίος άνθρωπος της Ελλάδας. Προχθές μπήκατε όρθιος και φύγατε σοκαρισμένοι, όπως ο κ. Τσακαλώτος», τόνισε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της Βουλής. Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία δε φοβάται τις εκλογές, αλλά αυτές θα είναι καταστροφή για τη χώρα.
Εστιάζοντας ιδιαίτερα στην ανισορροπία ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα της χώρας, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί να ακουμπήσει την…ιερή αγελάδα του Δημοσίου. «Αυτό δεν πάει άλλο. Είμαι σε επαφή με Ευρωπαίους ηγέτες, για να μειωθεί ο πόνος που φέρνει η δική σας συμφωνία, αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση. Εγώ αγωνίζομαι για τον ιδιωτικό τομέα. Αυτόν νοιάζομαι. Όχι τους…ημέτερους», σημείωσε χαρακτηριστικά, στέλνοντας μήνυμα στον κ. Τσίπρα να αλλάξει πολιτική και να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες του.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέταξε το γάντι στον πρωθυπουργό, υπενθυμίζοντας τις φωνές εντός της Κουμουνδούρου, που ομνύουν στο όνομα της ρήξης. «Μας ρωτάτε τι θα κάνουμε με τη συμφωνία. Μα ακόμα δε μας τη φέρατε. Φέρτε τη συμφωνία και εμείς θα σας πούμε. Αλλά, το κόμμα σας το ρωτήσατε; Μπορεί το κόμμα σας να πάρει δύσκολες αποφάσεις; Εσείς μπορείτε να πάρετε δύσκολες αποφάσεις; Εάν στήριζα την οποιαδήποτε συμφωνία θα δυσκόλευα τη θέση σας. Οι εταίροι,ΑΝ γινόταν αυτό, θα ζητούσαν περισσότερα. Και αυτό δεν το θέλω. Αλλάξτε πολιτική. Αφήστε πίσω τα βαρίδια», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
«Δε λέγατε αλήθεια. Δεν υπήρχε συμφωνία, γράφατε τη δική σας πρόταση. Δεν κάνατε καμία διαπραγμάτευση.  Η πρόταση είναι για να πάτε απευθείας στο Μνημόνιο, όταν εμείς βγάζαμε τη χώρα από το Μνημόνιο. Η ουσιαστικότερη πρόταση, που θα σας έκανα θα ήταν να συνεχίσετε τη διαπραγμάτευση με βάση το email Χαρδούβελη», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ταυτόχρονα, έβαλε στο στόχαστρό του τη συνολική πολιτική των τελευταίων τεσσάρων μηνών και απευθυνόμενος, συνεχώς, προς τον πρωθυπουργό, επεσήμανε:
-Κάθε χρονιά με πλεονάσματα κάτω από το 3% πρέπει να δανειστούμε, για να πληρώσουμε τους τόκους. Αυτό αυξάνει το χρέος.
-Ό,τι κερδίζετε από τα χαμηλότερα πλεονάσματα τα χάνεται με την πολιτική σας αυτούς τους τέσσερις μήνες.  
-Σε αναγκαστικό δανεισμό πάει η χώρα. Σε τρίτο Μνημόνιο.
-Δε λέτε την αλήθεια, όταν λέγατε περί πολιτικής διαπραγμάτευσης. Και τώρα που την κάνετε πετύχατε χειρότερα μέτρα.
-Είναι θράσος να μας ρωτάτε με ποιον είμαστε.
-Έχουμε απαντήσειΑΝ θα στηρίζαμε μείωση του ΕΚΑΣ και άλλα υφεσιακά μέτρα.
-Η κυβέρνησή μας είχε δύναμη γιατί έπιανε τους στόχους. Εσείς βάζετε τη χώρα στην ύφεση.
-Με ρωτάτε αν δέχομαι μέτρα, όταν εμείς είχαμε μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση.
-Γιατί δε με ρωτάτε αν στηρίζω τα δικά σας μέτρα. Τι να στηρίξω; Την έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά; Εμείς δεν τη δεχθήκαμε.
-Με δική μας απόφαση μειώθηκε η εισφορά αλληλεγγύης. Εσείς την επαναφέρετε.
«Η δική σας πρόταση χτυπάει τη μεσαία τάξη και μας πάει πολύ πίσω. Πήραμε μέτρα, που πόνεσαν τη μεσαία τάξη, αλλά είχαμε ξεκινήσει να την ανακουφίζουμε. Παρά το γεγονός ότι βρήκατε τη χώρα σε πλεονάσματα, φέρνετε φοροεπιδρομή», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.  
«Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε στη ρότα της δημαγωγίας»
Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.  «Ενημέρωση δεν είχαμε επί της ουσίας. Είχαμε μία επιστροφή στη γνωστή ρότα του κ. Τσίπρα της ακραίας δημαγωγίας. Με ύβρεις. Προσπάθησε να περάσει και μία απάτη. Είπε ότι έχουμε κοινές θέσεις και άρα θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τη θέση μας όχι για την εθνική συνεννόηση, αλλά για την ευρωπαϊκή συνεννόηση, που προσπαθεί. Ή θα κάνουμε εθνική συνεννόηση ή φέρετε τη συμφωνία και τότε θα σας πούμε τι ψηφίζουμε και τι όχι. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες», τόνισε ο κ. Σαμαράς, που άφησε και νέες αιχμές για το κατά πόσο θα μπορέσει ο πρωθυπουργός να περάσει μία συμφωνία από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θα σας θυμίσω τις ιδιωτικοποιήσεις. Συμφωνούν στο κόμμα σας ή τις αποκλείουν; Ζητάτε να στηρίξουμε αυτό που οι δικοί σας δε μπορούν. Νομίζετε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η πιο υπάκουα συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ;», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναφέροντας το ζήτημα της μεγάλης συνεννόησης. «Πώς θα βρείτε χρήματα χωρίς νέο μνημόνιο; Συνεχίζετε να δουλεύετε τον κόσμο. Εμείς βάλαμε τη χώρα στην ανάπτυξη. Εσείς δε θέλετε τις διαρθρωτικές αλλαγές, που θα οδηγήσουν τη χώρα σε καλύτερες ημέρες», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του δε θα στηρίξει μία φοροεπιδρομή, προκειμένου η Κουμουνδούρου να οικοδομήσει το υπερτροφικό κράτος. «Μόλις αυξήσετε τον ΦΠΑ, ελάτε να πάμε μαζί μία βόλτα στα νησιά», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα περιμένει να δει τη συμφωνία, προκειμένου να αποφασίσειΑΝ την στηρίζει.
http://www.capital.gr/epikairotita/3029214/ant-samaras-k-tsipra-prosexte-mi-ginete-o-moiraios-anthropos

Δεν υπάρχουν σχόλια: