slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ρουσόπουλος: Ο Καραμανλής δεν θα υπονόμευε ποτέ τον εκλεγμένο Πρόεδρο Σαμαρά-Η ΝΔ δεν θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ


Για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πτώση στα νούμερα της ΝΔ, τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους και τον Κώστα Καραμανλή, μίλησε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, σε ραδιοφωνικό σταθμό.
«Νομίζω ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν θα έκανε ποτέ κάποια κίνηση, η οποία θα υπονόμευε τον εκλεγμένο Πρόεδρο της ΝΔ» δήλωσε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ κληθείς να σχολιάσει την στάση της κ. Ν.Μπακογιάννη και του κ.Ν.Δένδια, ο κ.Ρουσόπουλος δήλωσε πως, ενδεχομένως η κριτική τους να αποσκοπεί σε κάτι περισσότερο, όσον αφορά το μέλλον τους στο κόμμα.

Σχολιάζοντας, στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUSFM 103,6, τα γκάλοπ που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας, ο κ.Ρουσόπουλος μίλησε για τη «δύσκολη» θέση της Ν.Δ. που βρίσκεται στο 20-22%, εκτιμώντας πάντως πως, η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει ποτέ την τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Σαμαρά, o κ.Ρουσόπουλος υποστήριξε πως «η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ πήρε στην πλάτη της προβλήματα, που δεν της αναλογούσαν, λαμβάνοντας μέχρι πέρυσι τον Ιούνιο εξαιρετικές αποφάσεις, χωρίς όμως να στηριχθεί όσο έπρεπε από τους εταίρους».

Σύμφωνα με τον κ.Ρουσόπουλο, ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να προχωρήσει αμέσως σε συνέδριο, ώστε να απευθυνθεί στη βάση του κόμματος, από την οποία άλλωστε εξελέγη.

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις, ο κ.Ρουσόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση διαχειρίζεται εδώ και τέσσερις μήνες τη συμφωνία, δίνει την εικόνα μιας αξιοπρεπούς μάχης, προσφέρει στον Έλληνα μία “ομπρέλα” αξιοπρέπειας, αλλά επί της ουσίας, συμφωνία μέχρι στιγμής δεν έχουμε (…). Όπως φάνηκε, η κυβέρνηση δεν είχε Plan B, αλλά ούτε και Plan A».

Πάντως, ο κ.Ρουσόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη μίας ενδιάμεσης συμφωνίας τις επόμενες μέρες, καλώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό να μην ακούσει ένα μικρό ποσοστό του κόμματός του, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο Τσίπρας πήρε το κόμμα του 4% και το έκανε κυβέρνηση. Αυτοί που τον εξέλεξαν πρωθυπουργό είναι πολλοί περισσότεροι από το 4%».

Τέλος, αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και την απήχησή του, στους Έλληνες πολίτες, ο κ.Ρουσόπουλος είπε ότι, «ο λαός τον “γουστάρει”, αλλά δεν ξέρω για πόσο θα συνεχίσει να το κάνει αυτό. Ο πολίτης στη χώρα μας ψάχνει για… Μεσσίες και γι’ αυτό απογοητεύεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: