slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου - ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ


    Θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ δυσκολεύουν τους ταξιδιώτες.

    Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για δεύτερη ημέρα - 
  • Από ποια λιμάνια δεν φεύγουν τα καράβια
  •  - 
  • Εγκλωβισμένοι στη Σύρο 430 εκδρομείς  - 
  • Από το απόγευμα αναμένεται να κοπάσουν οι άνεμοι
  •  
  • Αυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς 
  •  - 
  • Σε ορισμένα τμήματα χρειάζονται ακόμη και αντιολισθητικές αλυσίδες
  •  - 
  • Ο καιρός από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα 
  • Xωρίς τον καιρό σύμμαχο ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, αφού από χθες, Μεγάλη Πέμπτη, ο καιρός παρουσίασε επιδείνωση και εκτός από τη βροχή, το χιόνι και το τσουχτερό κρύο προστέθηκαν στα αρνητικά χαρακτηριστικά του και οι θυελλώδεις άνεμοι. 
    Ωστόσο, εκτός από τους εκδρομείς που είχαν προγραμματίσει το ταξίδι τους με πλοίο, ο καιρός δεν φάνηκε να πτοεί όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο. Η κίνηση στις εθνικές οδούς, παρά τη βροχή και το χιόνι σε ορισμένα σημεία, ήταν αυξημένη. Μάλιστα, μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης η κίνηση αυξήθηκε τόσο στις εξόδους της Αθήνας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί που κινούνταν στην Εθνική Οδό Κορίνθου–Πατρών στο ρεύμα προς Πάτρα να ταλαιπωρηθούν ιδιαιτέρως. Είναι χαρακτηριστικό ότι μια απόσταση πέντε λεπτών διανύονταν σε 40.  Από το απόγευμα, πάντως, η κίνηση στην Αττική ήταν φυσιολογική ενώ λύθηκε και το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί πριν από τον κόμβο Δερβενίου έως και τον κόμβο Ακράτας.
  • Παράλληλα, με άσχημες καιρικές συνθήκες ξεκίνησε και η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα και στη Φθιώτιδα, όπου η έντονη βροχόπτωση αλλά και η χιονόπτωση σε ορισμένα σημεία δυσκόλευσαν τους ταξιδιώτες. Η τροχαία επισημαίνει στους οδηγούς να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
  • Σε ποια σημεία των εθνικών οδών χρειάζονται αλυσίδες
    Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τα Καλάβρυτα, αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής λόγω του χιονιού.
    Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακές οδούς Πατρών-Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας, Αιγίου-Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης, Διακοπτού-Καλαβρύτων, μέσω της ιεράς μονής Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων-Κλειτορίας μέσω Λουσών και Ακράτας-Ζαρούχλας.
    Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στους επαρχιακούς δρόμους, που οδηγούν προς το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.
    Εγκλωβίστηκαν στα χιόνια τρία άτομα στο Ηράκλειο
    Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε τη νύχτα για τον απεγκλωβισμό τριών ατόμων που «κόλλησαν» μέσα στο αυτοκίνητο όπου επέβαιναν, σε ορεινή περιοχή του Ηρακλείου.Αιτία στάθηκε το χιόνι που έπεφτε, πράγμα που όπως φαίνεται, οι τρεις δεν είχαν υπολογίσει καλά, με αποτέλεσμα να καλέσουν σε βοήθεια. Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχε και η ΕΜΑΚ, ξεκίνησε στις 03:20 το πρωί και ολοκληρώθηκε περίπου στις 07.00 με τη μεταφορά των επιβατών του οχήματος σε ασφαλές σημείο.
    Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
    Την ίδια ώρα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπισαν όσοι επέλεξαν νησιωτικούς προορισμούς για το Πάσχα καθώς από χθες τέθηκε σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου, το οποίο μάλιστα εξακολουθεί να είναι σε ισχύ και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου για τις Κυκλάδες,τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε πολλές θαλάσσιες περιοχές πνέουν ισχυροί άνεμοι που κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το απόγευμα.
    Από τον Πειραιά, τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, εκτελούνται κανονικά. Σημειώνεται πως το λιμενικό σώμα συστήνει στους επιβάτες πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων.
    Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες του πλοίου Μύκονος
    Σε ασφαλές αγκυροβόλιο στο λιμάνι της Σύρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών παραμένει από χθες το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μύκονος».
    Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Πειραιά προς Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ και σε αυτό επιβαίνουν 429 επιβάτες, 43 ΙΧ, 23 φορτηγά και 14 δίκυκλα και αναμένεται να αναχωρήσει για την Ικαρία μετά την εξασθένηση των ανέμων.
    Ο καιρός σήμερα 
    Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τη Μεγάλη Παρασκευή από την ΕΜΥ:
    •     Κυκλάδες, Κρήτη
    Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τη νύχτα θα σταματήσουν.
    Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 και στα ανατολικά τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
    Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
    •     Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
    Καιρός: τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων τις πρωινές ώρες στα νότια. Βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες.
    Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
    Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
    •     Αττική
    Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και τα ανατολικά οπού είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της Πάρνηθας και της Πεντέλης. Βαθμιαία γενικά αίθριος.
    Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
    Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
    •     Μακεδονία, Θράκη
    Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
    Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
    Θερμοκρασία: από 00 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 1 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
    •     Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
    Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
    Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
    •     Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
    Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική στερεά και την Εύβοια με πρόσκαιρες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.
    Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νοτιά 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
    Θερμοκρασία: από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
    •     Θεσσαλονίκη
    Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα.
    Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
    Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
    Ο καιρός των επόμενων ημερών 
    Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα το Μεγάλο Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Σε άνοδο η θερμοκρασία.
    Παρόμοια θα είναι η κατάσταση την Κυριακή του Πάσχα. Σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα βρίσκεται η θερμοκρασία, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
    Τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
    ΠΗΓΗ

    1 σχόλιο:

    Unknown είπε...

    Χαίρετε,
    Αυτό είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό που κα Jane Alison, ένα ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα δάνειο έχει ανοίξει μια οικονομική ευκαιρία για όλους που έχουν ανάγκη από κάθε οικονομική βοήθεια. Δίνουμε έξω δάνειο με επιτόκιο 2% σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και εταιρείες κάτω από ένα σαφή και κατανοητό τρόπο και την κατάσταση. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας μέσω e-mail στο: (saintloans@hotmail.com)