slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άθλιες και ανόητες ήταν και είναι οι συκοφαντίες κατά του PSI


Δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το ΠΑΣΟΚ, το οποίο μετά από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα αποθεματικά των ταμείων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα ρευστότητας  «αξιοποιώντας» τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, θα καταλάβει πόσο άθλιες και ανόητες ήταν και είναι οι συκοφαντίες κατά του PSI, δηλαδή του κουρέματος και της ριζικής αναδιάρθρωσης του χρέους που έγινε το 2012.  
Οι ευθύνες των συνδικαλιστικό/κομματικών διοικήσεων των ταμείων που δεν σεβάστηκαν τις υποδείξεις της τότε κυβέρνησης και δεν αποκατέστησαν το χαρτοφυλάκιο των ταμείων μετά το psi ,όπως το έκανε το ΙΚΑ ( που πήγε  το χαρτοφυλάκιο του όχι απλώς στο 100%, αλλά στο 130 %), είναι μεγάλες και πρέπει να διερευνηθούν.

Τώρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν είναι η ανεύθυνη αντιπολίτευση που έλεγε ό,τι ήθελε, όπως ήθελε. Τώρα φέρουν τις κυβερνητικές ευθύνες και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τα αποθεματικά των ταμείων, αλλά και για την παρακράτηση κοινοτικών κονδυλίων, όπως αυτά του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους αγρότες.

Καλό είναι επίσης να  θυμούνται ότι το PSI και η πλήρης εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν το 2012, είναι το μόνο που μπορεί πρακτικά να γίνει για το χρέος, το μείζον θέμα που έχει κάνει κατά το κοινώς λεγόμενο «γαργάρα» η κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου – Βαρουφάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: