slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τη συμπαράσταση της στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου Σύρου εξέφρασε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σύρου

Προσθήκη λεζάντας
Με ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει ότι «οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν τα αυτονόητα και να αγωνίζονται», χωρίς ωστόσο να τους χρησιμοποιούν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες αυτοί «που τόσα χρόνια κώφευαν στα όποια αιτήματα τους, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις μνημονιακές επιταγές».

Επίσης, η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σύρου τονίζει ότι τόσο οι κυβέρνηση, όσο και οι βουλευτές Κυκλάδων του κόμματος «θα αγωνιστούν για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων και της υγείας, παρόλη την κρισιμότητα της κατάστασης».

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:



Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Σύρου εκφράζει την συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου, για την στήριξη του Νοσοκομείου και της υγείας στη Σύρο και στις Κυκλάδες.

Οι εργαζόμενοι και οι δομές της υγείας καλούνται δυστυχώς να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα των καταστροφικών πολιτικών των τελευταίων ετών, που οδήγησαν την υγεία και τους εργαζομένους στα σημερινά αδιέξοδα.

Πολιτικές τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αντιπάλεψε μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία και τους πολίτες.

Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν τα αυτονόητα και να αγωνίζονται και δεν θα δεχτούν να χρησιμοποιηθούν από κανέναν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ιδίως από αυτούς που τόσα χρόνια κώφευαν στα όποια αιτήματα τους εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις μνημονιακές επιταγές και τώρα «ανακαλύπτουν» τα προβλήματα που δημιούργησε στη χώρα η μόλις 50ήμερη διακυβέρνηση της χώρας από τη σημερινή κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη κυβέρνηση, καθώς και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του στις Κυκλάδες, θα αγωνιστούν για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων και της υγείας, παρόλη την κρισιμότητα της κατάστασης, την συνεχιζόμενη έλλειψη ρευστότητας και τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται ο Ελληνικός Λαός και η πατρίδα μας.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ζητούν ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αναλογική κατανομή των οικονομικών πόρων με τα άλλα νοσοκομεία της νησιωτικής χώρας, πόρων που με βάση τα στοιχεία που διαθέτουμε από τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων που εκτελούνται, κατανεμήθηκαν ανισομερώς και όχι αναλογικά.

Σαφώς και η χορήγηση επιπλέον κονδυλίων από μόνη της δεν λύνει το πρόβλημα, αφού χρειάζονται τόσο η ανακατανομή των κονδυλίων που ζητούν και οι εργαζόμενοι, όσο και διαρθρωτικές αλλαγές με έμφαση στη σωστήδιαχείριση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, δηλαδή την διατήρηση και ενίσχυση του υπάρχοντος προσωπικού.

(φωτό: syrostoday.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: