slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί Καραμανλή γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι προχωρεί σε περιορισμό δαπανών, προσθέτει μία επιπλέον θέση και ορίζεται τέταρτος γενικός γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης που θα είναι ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες. Θα αναλάβει μέσα στο επόμενο διάστημα τον τομέα της Διαφάνειας μαζί με τον Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος ήδη έχει τοποθετηθεί. 
Τοποθετεί σε αυτήν την θέση τον κ. Παπαγγελόπουλο, που είχε τοποθετηθεί στην ευαίσθητη και απολύτως εμπιστευτική θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, πολλαπλασιάζοντας τα ερωτήματα για το τι μπορεί να σημαίνει η συνεχής αυτή σειρά «συμπτώσεων», μετά την επιλογή του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και την εξαίρεση της κυβερνητικής περιόδου 2004-2009 από το πεδίο έρευνας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις αιτίες εισόδου της χώρας στο Μνημόνιο.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος διατέλεσε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εισαγγελέας εποπτεύων τη δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα και για ένα διάστημα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και διοικητής της ΕΥΠ, ενώ είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1983.
Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Διατέλεσε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως Ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ υπηρέτησε στο Προανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας με αντικείμενο τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων ευρύτερου ενδιαφέροντος.
Ακόμη, το 2003 εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε έως και το 2006 όταν με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας -ΔΑΕΕΒ - Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας). Τον Ιούλιο του 2009 ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
Υπενθυμίζεται ότι την 11η Μαρτίου 2012 γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Κοσμάτος, γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής ορίστηκε ο Ευτύχης Φυτράκης και γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίστηκε ο Κωστής Παπαϊωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: