slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στον κόσμο του ο Σαμαράς: «Δεν φεύγω από την ηγεσία της ΝΔ»- Νυν υπέρ πάντων η καρέκλα μου…-Συνέντευξη στο ΒΗΜΑ

Μήνυμα στους εσωκομματικούς αντιπάλους του ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει με τίποτα την καρέκλα της ηγεσίας της ΝΔ, στέλνει με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο άνθρωπος που πιθανότατα θα μείνει στηνπολιτική ιστορία της χώρας, αν δεν υπάρχουν συντονισμένες αντιδράσεις από τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ- ως ο πρόεδρος που οδήγησε στη
συρρίκνωση τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, με απόλυτο τρόπο δηλώνει ότι δενυπάρχει θέμα ηγεσίας στο κόμμα του. Επιχειρώντας δε να επενδύσει με δικαιολογίες που θα δίνουν εθνικό κίνητρο στους υποστηρικτές του, ταυτίζει την παραμονή του στην ηγεσία της ΝΔ με την πορεία της χώρας.

"Δεν είναι παντρεμένος με τη θέση μου. Αλλά και δεν πρόκειται να εγκαταλείψω ούτε τη χώρα ούτε την παράταξη σε τόσο δύσκολες στιγμές".
Μάλιστα συνέχισε να υποστηρίζει την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ ως ορθή. Ωστόσο θέλοντας να επιμερίσει ευθύνες και σε εκείνους που σήμερα τον αμφισβητούν ενώ ήσαν κυβερνητικά στελέχη, δηλώνει ότι ενόσω η ΝΔ ήταν κυβέρνηση έπρεπε να έχει εξηγήσει ότι τα μέτρα που λάμβανε ήταν προσωρινά.
"Δεν ήταν η στρατηγική του φόβου. Επισήμανση κινδύνων ήταν. Αληθινών κινδύνων. Που τώρα επαληθεύονται. Δεν εξηγήσαμε στον κόσμο ότι όλα τα δύσκολα μέτρα που πήραμε ήταν μόνο προσωρινά. Και αυτό ήταν λάθος!", παραδέχεται ο κ. Σαμαράς, αλλά ένα λάθος που κάναμε όλοι μαζί, λέει ουσιαστικά στους αμφισβητίες του.
Στο ερώτημα το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει ο Κώστας Καραμανλής στη διαδικασία ανασυγκρότησης της κεντροδεξιάς αναφέρει: "Ενωτικό και σταθεροποιητικό, όπως πάντα".
Ωστόσο στελέχη της ΝΔ σχολιάζοντας την συνέντευξη του κ. Σαμαρά, συνειδητοποιούν ότι δεν πρόκειται να αφήσει την καρέκλα της ηγεσίας του κόμματος. Αντίθετα οι πιο ψύχραιμοι και έμπειροι εξ αυτών θεωρούν ότι παρά την αναφορά του ότι «δεν είναι παντρεμένος» με την καρέκλα του προέδρου της ΝΔ, θα προσπαθήσει να κρατηθεί «με νύχια και με δόντια» στην ηγεσία της ΝΔ αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η εμμονή του στην πορεία και στα ποσοστά της παράταξης.
Τα ίδια στελέχη θεωρούν ότι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να προσδιορίσει τυχόν ανάμειξη του Κώστα Καραμανλή, μπορεί να μεταφρασθεί διαφορετικά από εκείνον που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς επιδιώκει, αφού «ενωτική και σταθεροποιητική» για την παράταξη μπορεί να κριθεί ότι είναι και η ανάγκη το κόμμα να προχωρήσει σε αλλαγή ηγεσίας.
http://fonaklas.blogspot.gr/2015/03/blog-post_175.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: