slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι καταστροφές στον Απόλλωνα και η κατάσταση δρόμων της Νάξου στο δημοτικό συμβούλιο

Ευδοκία Ψαρρά
Μανώλης Μαργαρίτη
Σημαντικά τρέχοντα θέματα που αφορούν τη Νάξο, έθεσε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Ευδοκία Ψαρρά στο δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.
Μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα των καταστροφών από τις κακοκαιρίες στον Απόλλωνα, ο δρόμος αεροδρομίου καθώς και πλημμυρισμένοι δρόμοι που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία κατοίκων του δήμου.
"Απελπισμένοι οι κάτοικοι του Απόλλωνα"
Το θέμα των καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία του Φλεβάρη ήταν ένα από αυτά, όπου η......
 Ευδοκία Ψαρρά επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή που μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών. "Οι κάτοικοι του Απόλλωνα είναι απελπισμένοι, οι άμεσες ανάγκες αποκατάστασης των ζημιών θα έπρεπε να έχουν ήδη προχωρήσει. Οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους ενώ υπάρχουν και περιουσιακά ζητήματα" σημείωσε η κ. Ψαρρά και πρόσθεσε ότι ήδη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αποστείλει έγγραφο προς το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών, στο οποίο άμεσα ο δήμος θα πρέπει να απαντήσει.

Απαντώντας στην κ. Ψαρρά ο Μανόλης Μαργαρίτης σημείωσε ότι ο δήμος έχει ήδη κάνει όλες τις πρέπουσες ενέργειες τις οποίες και περιέγραψε. "Αυτή τη στιγμή είμαστε σε αναμονή" είπε ο δήμαρχος και αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους οποίους μεταξύ άλλων έθεσε και το θέμα του Απόλλωνα. "Και εμάς μας προβληματίζει και μας "ματώνει" το ζήτημα του Απόλλωνα και πιέζουμε τις καταστάσεις για τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών".



Ο δρόμος του αεροδρομίου

Σχετικά με την κατάσταση που εδώ και καιρό βρίσκεται ο δρόμος του αεροδρομίου Νάξου αναφέρθηκε στη συνέχεια η κ. Ψαρρά τονίζοντας ότι τα έργα στο νησί τα αναλαμβάνουν οι ίδιες εταιρίες και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν διοτι δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό με αποτέλεσμα κάποια έργα όπως ο δρόμος του αεροδρομίου να μένουν πίσω. "Έχουμε σπάσει τα αυτοκίνητα μας" είπε η κ. Ψαρρά η οποία ζήτησε να μάθει πότε θα αποκατασταθεί ο συγκεκριμένος δρόμος και οι υπόλοιποι προς τις δυτικές παραλίες που έχουν σκαφτεί εξαιτίας του έργου του αποχετευτικού.

Ο Μανόλης Μαργαρίτης σημείωσε ότι πρόσφατα είχε συνάντηση με τον εργολάβο του έργου (κ. Μανδηλαρά) ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα στρωθεί στο δρόμο η άσφαλτος. Επίσης ο δήμαρχος σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα έργα τα αναλαμβάνει συγκεκριμένη εταιρία είπε ότι "δεν τους διαλέγουμε εμείς, δίνουν καλύτερες προσφορές και εκπτώσεις και παίρνουν τα έργα".



Πλημμυρισμένοι δρόμοι



Η κ. Ψαρρά έθεσε επίσης το θέμα συγκεκριμένου δρόμου στο Καστράκι ο οποίος εξαιτίας ων βροχοπτώσεων είναι συνεχώς πλημμυρισμένος με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που ζουν τριγύρω να μην μπορούν να μετακινηθούν. Ζήτησε η δημοτική αρχή να φροντίσει να ρίξει έστω και λίγο χαλίκι στις λακούβες για να διευκολυνθεί η κατάσταση. "Είναι πολλοί οι δρόμοι που θέλουν φτιάξιμο εξαιτίας των βροχών" είπε ο κ. Μαργαρίτης και πρόσθεσε ότι "περιμένουμε να σταματήσουν οι βροχές για να ξεκινήσουμε έργα αποκατάστασης τους".

http://www.naxostimes.gr/naxos/1376-katastrofes-apollona-katastasi-dromon-sto-dimotiko-symvoulio-video

Δείτε αναλυτικά στο VIDEO τη συζήτηση και ποια άλλα θέματα έθεσε η κ. Ψαρρά στο δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων:

Δεν υπάρχουν σχόλια: