slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ...


...ΜΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ...
Με κατεπείγουσα διαδικασία ετοιμάζει τις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ...
η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με διάταξη που παρείσφρησε στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που θα ψηφιστεί αύριο, Παρασκευή.
Το άρθρο 24 του νομοσχεδίου προβλέπει την κατάργηση και εκκαθάριση της εταιρίας «Παράκτιο Ενιαίο Μέτωπο ΑΕ», χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέριμνα για τους 29 εργαζόμενους του φορέα.

Ενόψει της έναρξης της συζήτησης του σχεδίου νόμου στη Βουλή, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έστειλαν επιστολή προς όλους τους βουλευτές με την οποία τους επισημαίνουν:
«Αναφορικά με το άρθρο 24 του Σχεδίου Νόμου με τίτλο "Ρυθμίσεις για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας", η κατάργηση και θέση σε εκκαθάριση της εταιρείας "ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε." συνεπάγεται ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ με συνοπτικές διαδικασίες του συνόλου των εργαζομένων της, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ρητή πρόβλεψη για την τύχη τους στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο.

Ενόψει της επεξεργασίας και συζήτησης του σχεδίου Νόμου από την αρμόδια διαρκή Επιτροπή της Βουλής και της ψήφισης αυτού, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψιν σας τα παρακάτω:
Η ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε. συστάθηκε κατ’ εφαρμογή του άρθρου 16 του Ν. 4146/2013, όπως ισχύει, έχει αποκλειστικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, εποπτεύεται από τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, διέπεται από τον Ν. 3429/2005 περί Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΚΟ), είναι αυτοχρηματοδοτούμενη μέσω της διαχείρισης των ακινήτων που της παραχωρήθηκαν κατ’ εφαρμογή του ιδρυτικού της Νόμου, κερδοφόρα για το 2014, ανήκουσα στην Γενική Κυβέρνηση, με υπαλλήλους και έμμισθους δικηγόρους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενταγμένους στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου.

Η ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε. βάσει του ιδρυτικού της νόμου δεν δύναται να εκποιήσει δημόσια περιουσία, ενώ τα έσοδα από τη διαχείριση των ακινήτων προορίζονται για την κάλυψη ελλείμματος (κρατικός προϋπολογισμός) και όχι για την εξυπηρέτηση του χρέους.
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στην εταιρεία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» από την πρώτη στιγμή της πρόσληψής μας σε αυτήν ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ και συνεχίζουμε να ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στην ύπαρξη μιας εταιρείας, η οποία θα διαφυλάσσει την δημόσια περιουσία, θα λειτουργεί με γνώμονα το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, και θα αναλαμβάνει δράσεις για την βέλτιστη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, την ενιαία ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής ευθύνης της, πάντοτε εντός των πλαισίων της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, και με απόλυτο σεβασμό σ’ αυτήν και στα δικαιώματα των κατοίκων της Αττικής.

κ.κ. Βουλευτές,
Ειλικρινά πιστεύουμε, ότι, η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβερνήσεως, σε σχέση με την λύση της εταιρείας "ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ" οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση, σε σχέση με το έργο, που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα, καθώς και με το έργο, που έχει την δυνατότητα να επιτελέσει η εταιρεία, τόσο προς όφελος των πολιτών, όσο και εν γένει του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος.

Σε κάθε περίπτωση, θα θέλαμε να Σας γνωρίσουμε, ότι, με την νομοθετική αυτή πρωτοβουλία, και την λύση της εταιρείας, ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ 29 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, οι οποίοι βρισκόμαστε στο πιο παραγωγικό στάδιο της ηλικίας μας, με αυξημένες οικογενειακές ανάγκες. 29 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, που έχουμε πίστη στο όραμα για την ανάπλαση, ανάπτυξη και αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου, προς το σκοπό εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, με σπουδές και προϋπηρεσία, με όρεξη για δουλειά. ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ σε συνθήκες πολύ δύσκολες, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, για οποιονδήποτε εργαζόμενο, ο οποίος ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ και βρίσκεται στην ανεργία. Και όλα αυτά μάλιστα, τη στιγμή, κατά την οποία, ορθώς κατά την άποψή μας επαναφέρετε εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους φορείς του, που είχαν απολυθεί κατά το παρελθόν.

κ.κ. Βουλευτές,
Προσδοκούμε ότι η παρούσα θα τύχει της δέουσας προσοχής κι αντιμετώπισης, ιδίως τη στιγμή, κατά την οποία απευθύνεται σε μία Κυβέρνηση, τα στελέχη της οποίας, και στο παρελθόν, έχουν εναντιωθεί στην απόλυση εργαζομένων, πολλές φορές ακόμη και πιο υψηλά αμειβομένων, από ό,τι εμείς. Πόσο μάλλον που με την υπό κρίση διάταξη προβλέπεται για εμάς τους εργαζόμενους μια δυσμενής μεταχείριση, άνιση, άδικη και ανακόλουθη με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, περί μη απολύσεων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Την απόσυρση του άρθρου 24 §1 του υπό κατάθεση σ/ν "Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας"

-Την διατήρηση της εταιρείας "ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ",

-Σε κάθε περίπτωση, ρητή πρόβλεψη για την τύχη των εργαζομένων στο υπό κατάθεση και ψήφιση νομοσχέδιο, με γνώμονα την ίση μεταχείριση και με βάση το θεμελιώδη λίθο της ισότητας των πολιτών.

Με εκτίμηση,
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ"ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε."

Δεν υπάρχουν σχόλια: