slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το πούρο (της νίκης) που άναψε ο Τσίπρας μετά τη συνέντευξη Σαμαρά


Ήταν λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης της συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά στην “Αγορά”, που ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και άναψε ένα… πούρο.

Κάτι που ο σημερινός 40αρης Πρωθυπουργός δεν έκανε ούτε καν το βράδυ της θριαμβευτικής επικράτησής του απέναντι στον 64χρονο συνητηρικό πολιτικό. Κάτι που δεν είχε κάνει, ούτε όταν ο Αλέκος Αλαβάνος τον είχε επιλέξει για διάδοχό του στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μπορεί να φανταστεί ότι θα μπορούσε να γίνει… πατροκτόνος, με θύμα τον ίδιο. Κάτι που δεν είχε κάνει ούτε στο μακρινό παρελθόν, όταν ως… αμούστακο παιδί των καταλήψεων, τον καλούσε στην τηλεόραση η Άννα Παναγιωταρέα, πολύ πριν το… έπος της Αμφίπολης στο οποίο επίσης πρωταγωνίστησε η πεπειραμένη δημοσιογράφος.

Το πούρο που άναψε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν το πούρο της νίκης των… επόμενων εκλογών. Εκείνων δηλαδή που, όλοι του λένε ότι έχει ήδη κερδίσει, από τη στιγμή που ο 64χρονος αντίπαλός του δεν αποχωρεί από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά προσδοκά ότι μπορεί να πάρει τη ρεβάνς, αν το καράβι τσακιστεί στα βράχια.

Η συνέντευξη Σαμαρά στην εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου, δηλαδή του δημοσιογράφου τον οποίο από το περιβάλλον του μεγάλου χαμένου των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου δαιμονοποιούσαν και επιχειρούσαν να “κακοποιήσουν” μέσω… τρολ του διαδικτύου και των social media, έπεισε τον Αλέξη Τσίπρα ότι πράγματι παίζει χωρίς αντίπαλο με φόντο τις επόμενες εκλογές.

Όσοι παρακολούθησαν με… κλεφτές ματιές τον Πρωθυπουργό να καπνίζει το πούρο του, βάζουν το χέρι τους στη φωτιά ότι, λίγο αργότερα πήρε στα χέρια του ένα ημερολόγιο. Και κοίταζε να δει ποιές Κυριακές έχει ο Ιούνιος του 2015.

Για τις εκλογές φυσικά. Στις οποίες ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι μπορεί να τον κερδίσει. Μάλλον σκέφτεται να του δώσει την ευκαιρία. Οι πιο κακεντρεχείς θα έλεγαν, για να… τελειώσει την Κεντροδεξιά στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: