slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βόμβα: Ο Γκίκας Χαρδούβελης έβγαζε τα λεφτά του το 2011 και 2012 στο εξωτερικό ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ ΤΟ ΘΥΜΉΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 - Τι απαντά ο πρώην Υπουργός Οικονομικών

 Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News.
Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα: «o πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη».
«Στον πρώην Υπουργό αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:

- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.
- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν».

Η Real News δημοσιεύει ρεπορτάζ με το οποίο βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δις ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί.

Περισσότερα στη Real News που κυκλοφορεί αύριο.






Δεν υπάρχει παρανομία απαντά ο Γκ. Χαρδούβελης

Απαντώντας σε δημοσιεύματα, που ανέφεραν πως ο πρόεδρος της Αρχής, για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20 Ιανουαρίου 2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά Γκ. Χαρδούβελη. Ο πρώην υπουργός, απαντά με δήλωσή του υποστηρίζοντας πως τα ποσά προέρχονται από την πολυετή μισθωτή εργασία του και πως είναι πλήρως φορολογημένα.

Ολόκληρη η δήλωση Γκίκα Χαρδούβελη

«Σε σχέση με την υποτιθέμενη παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες εκ μέρους μου, την οποία πληροφορούμαι από τον Τύπο, δηλώνω τα κάτωθι:

Α) Τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου. Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου.

Β) Τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στη δήλωση Πόθεν Εσχες του 2014, την οποία υπέβαλα το Σεπτέμβριο του έτους αυτού, ως υπουργός Οικονομικών.

Γ) Τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες.

Δ) Τέλος, τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνω ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR).»

Δεν υπάρχουν σχόλια: