slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νικολούδης: Συστηματικοί φοροφυγάδες οι ταβερνιάρηδες του Αιγαίου


«Συγκεκριμένα ο καθένας που έχει ένα ξενοδοχείο ή μια ταβέρνα σε ένα νησί του Αιγαίου διαπράττει συστηματικά φοροδιαφυγή», λέει χαρακτηριστικά.
Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
Άκρως αποκαλυπτικός για τη φοροδιαφυγή και τους δράστες ήταν ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.
Σε συνέντευξη του στο Reuters είπε πως δεν τα βάζει με τους πλούσιους ενώ «έδειξε» ωςσυστηματικούς φοροφυγάδες τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εστιατορίων. Επισημαίνει δε πως οι μεγάλες εταιρίες είναι πιο τυπικές στις πληρωμές των φορολογικών τους υποχρεώσεων.
Συγκεκριμένα ο κ. Νικολούδης, είπε πως δεν κατηγορεί τους πλούσιους αδιακρίτως. «Οι μέχρι τώρα έρευνες έδειξαν πως το λαθρεμπόριο καυσίμων, οι τραπεζικές απάτες και η φοροδιαφυγή, διαπράττονται από πλούσιους επιχειρηματίες με πολιτικές πλάτες», δήλωσε και πρόσθεσε πως «δεν επιτίθεμαι στους πλούσιους αλλά οι άνθρωποι που βρίσκω ότιδιαπράττουν έγκλημα τυχαίνει να είναι πλούσιοι».

Όπως αναφέρει το Reuters ο κ. Νικολούδης αναγνωρίζει ότι στοχοποιώντας τους πλούσιους και τους πιο ισχυρούς δεν θα εξαλείψει τη φοροδιαφυγή.

Στην πραγματικότητα συνεχίζει το Reuters αναγνωρίζει πως οι μεγαλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα είναι φορολογικά πιο τυπικές στις υποχρεώσεις τους από τους ελεύθερους επαγγελματίες. «Συγκεκριμένα ο καθένας που έχει ένα ξενοδοχείο ή μια ταβέρνα σε ένα νησί του Αιγαίου διαπράττει συστηματικά φοροδιαφυγή», λέει χαρακτηριστικά.
http://newpost.gr/post/423722/nikoloydhs-systhmatikoi-forofygades-oi-taberniarides-toy-aigaioy

Δεν υπάρχουν σχόλια: